Aardverschuiving bij Marseille: voorzitter ontslagen, Sampaoli nieuwe coach

  Jorge Sampaoli verruilt Brazilië voor Frankrijk.

  Olympique Marseille heeft dan toch ingegrepen om de negatieve spiraal te doorbreken: voorzitter Jacques-Henri Eyraud, al langer de gebeten hond, moet ophoepelen. Met Jorge Sampaoli heeft Marseille ook een nieuwe trainer gevonden.

  Het rommelt dit seizoen bij Olympique Marseille: het staat amper 7e met al 20 punten achterstand op leider Lille, te weinig voor de grootmacht. Eind januari bestormden honderden misnoegde supporters al eens het trainingscomplex.

   

  Coach André Villas-Boas goot nog wat olie op het vuur door te stellen dat hij zich niet kon vinden in de sportieve aanpak van de Franse eersteklasser. De Portugees werd meteen bedankt voor bewezen diensten.

   

  De Amerikaanse eigenaar Frank McCourt schuift nu nog wat meer met pionnen. Mediamagnaat Jacques-Henri-Eyraud, sinds 2016 voorzitter van Marseille, wordt opzijgeschoven. Sportief directeur Pablo Longoria neemt zijn taken over.

   

  Met Jorge Sampaoli, ex-bondscoach van Argentinië en Chili, heeft Marseille ook een nieuwe trainer gevonden. De 60-jarige Argentijn komt over van Atlético Mineiro in Brazilië. Hij tekent een contract tot 2023.