Mike Teunissen maakt kruis over voorjaar: "Kans is praktisch nul"

  Mike Teunissen in actie op de Muur van Geraardsbergen in de Omloop van 2020.

  De kans dat Wout van Aert Mike Teunissen aan zijn zijde heeft in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is nagenoeg onbestaande. De renner van Jumbo-Visma is geopereerd aan een spierscheur in zijn bovenbeen.

  "Het ziet er niet denderend uit", vertelt Teunissen in de Nederlandse podcast In het Wiel. "Ik ben geopereerd en moet nu herstellen. Ik draag de komende drie weken een brace omdat ik de knie maar 30 procent mag buigen."

   

  Teunissen ging onderuit tijdens een trainingsrit op Tenerife. "Het leek mee te vallen, maar toen ik opstond wilde het been niet meer." De Nederlandse renner werd vorig jaar nog zesde in de Omloop Het Nieuwsblad.

   

  In zijn hoofd heeft Teunissen al een kruis gemaakt over de voorjaarskoersen. "Eerst moet die brace eraf, daarna zal ik de belasting moeten opbouwen voordat je aan fatsoenlijk trainen kunt gaan denken. Dan zijn we acht tot tien weken later."

   

  De kans dat hij in een van de voorjaarsklassiekers in actie komt noemt Teunissen "praktisch nul". De Ronde van Vlaanderen is op 4 april. Vorig jaar miste de luitenant van Wout van Aert het grootste deel van het wielerjaar door een knieblessure.