Jasper Stuyven legt zich niet neer bij 'Grote 3': "Anders kun je beter andere koersen rijden"

  Jasper Stuyven

  Jasper Stuyven is de enige renner van het huidige wielerpeloton die zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne wist te winnen. Hij leeft dan ook met vertrouwen toe naar het openingsweekend, ook al reed hij geen enkele wedstrijd in de voorbereiding.

  Zaterdag staat Jasper Stuyven voor de 6e keer aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. Van de vorige 5 keer eindigde hij 4 keer in de top 10, met zijn overwinning als vorig jaar als uitschieter.

   

  Stuyven had in principe moeten warmdraaien voor de Omloop in de Ronde van de Algarve, maar die wedstrijd werd geschrapt. "Dat vond ik niet zo erg. We hebben meteen een extra stage ingepland. Dat vond ik beter dan bijvoorbeeld Bessèges erbij te nemen, waardoor je weer moet schuiven met de programma's van andere jongens."

   

  "Ik zie het niet als een nadeel dat ik nog geen koersen gereden heb. Uiteraard heb ik geen referentie of kon ik nog geen zelfvertrouwen opdoen met hier of daar een podiumplaats. Maar het is ook niet zo dat ik vorig jaar de pannen van het dak reed in de Algarve."

  RETRO 2020: Jasper Stuyven klopt Yves Lampaert in de Omloop

  "Ben al jaren overtuigd dat wij een sterk blok hebben"

  De "voorjaarskoersen" van 2020 draaiden voor het grootste deel rond het trio Van Aert-Van der Poel-Alaphilippe. Dat iedereen ervan uitgaat dat dit jaar een doorslagje daarvan wordt, ergert Stuyven een beetje.

   

  "Sagan had zogezegd ook al 5 keer de Ronde en 6 keer Roubaix moeten winnen, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Het is makkelijk gezegd dat die 3 erbovenuit zullen steken, maar het moet nog maar gebeuren."

   

  "Als je er op voorhand al vanuit gaat dat je niet meekunt als zij demarreren, dan kun je beter andere koersen gaan rijden. Elke koers kan zowel door ons als door hen gewonnen worden."

   

  Stuyven voelt zich gesterkt door het sterke blok van Trek, na Deceuninck-Quick Step misschien wel het meest indrukwekkende in het voorjaar, met ook nog Mads Pedersen, Edward Theuns en later ook nog Quinn Simmons.

   

  "Ik ben daar al een paar jaar van overtuigd dat wij een sterk blok hebben, maar we moeten dat nog elke koers tonen. Dan gaat het niet alleen over de jongens van de tweede rij, maar Mads en ik moeten er ook elke koers staan. De concurrentie weet ook hoe hard wij aan elkaar hangen."

  Bekijk het interview met Jasper Stuyven:

  Lees ook: