Club Brugge verliest van Kiev (en corona): "Ergens komt er wel een einde aan het verhaal"

  Aanvoerder Ruud Vormer grijpt zich naar de haren.

  Club Brugge heeft tegen Dinamo Kiev geen vervolg kunnen breien aan zijn goede Europese campagne. Het miste een resem sterkhouders en ging in het slot moegestreden met 0-1 de boot in. Achteraf was de ontgoocheling groot in het Brugse kamp.

  Ruud Vormer: "Het is balen"

  Ruud Vormer baalde na de wedstrijd als een stekker. "We hebben ons best gedaan. We hebben wel wat kansjes gehad, maar zij scoren een mooie goal. Wij lopen niet mee en dan zit-ie erin. Ze hebben één kans gehad, denk ik", vatte de aanvoerder de match samen.

   

  "Wij hebben ook niet heel veel gecreëerd. Het was gewoon niet goed genoeg." 

   

  Club miste wel een pak spelers. "Tuurlijk, maar dat mag geen excuus zijn. Je mist die gasten. Dat is normaal, want ze brengen iets extra's. Maar het zij zo, we moeten door. We liggen eruit, nu gaan we vol voor de beker en de titel."

   

  Komen er zondag al een paar jongens terug? "Al die testen... Ik ben er niet meer mee bezig. Ik ga gewoon voetballen en we zien wel wie er is." Dost zou weleens kunnen ontbreken. "Z'n hamstring, zei-ie. Ook klote. Sorry, het is balen. Maar we moeten door."

  Dinamo Kiev heeft één kans gehad, denk ik.

  Ruud Vormer

  Interim-coach Rik De Mil: "Mooie campagne eindigt met opdoffer"

  Ook Rik De Mil, die voor de derde keer langs de zijlijn stond ter vervanging van Philippe Clement, was zichtbaar ontgoocheld na de wedstrijd. "Iedereen is enorm teleurgesteld in de kleedkamer. Zeker omdat we weten dat we meer verdienen vandaag", bekende de interim-coach na afloop.

   

  "Maar dat is nu eenmaal voetbal, we moeten dit aanvaarden. De Europese campagne is mooi geweest. Het eindigt met een opdoffer, maar laat ons vooral de goeie campagne onthouden."

   

  "We hebben de wedstrijd goed in handen genomen en gaven zelf weinig weg. We creëerden ook wel wat kansen, maar moesten efficiënter zijn. Als we scoren, zet je die wedstrijd met een ander gevoel voort. Als je het niet afmaakt, blijft het link en dat is ook gebleken op het eind."

   

  Tot overmaat van ramp verloor Club Brugge in de tweede helft ook nog Bas Dost met een spierblessure. Hoe is het met hem? 

   

  "Wat Bas betreft, is dat moeilijk in te schatten. We bekijken dat vrijdag met de medische staf. We hebben veel gevraagd van deze groep, ook op fysiek vlak, en dat eist uiteraard zijn tol."

   

  "Het is natuurlijk een zware ontgoocheling als je zo'n speler ziet uitvallen: je kan als team veel incasseren, maar ergens komt er ook wel een einde aan het verhaal."

  Je kan als team veel incasseren, maar ergens is er ook wel een einde aan het verhaal.

  Rik De Mil

  Lees ook:

  Mignolet: "Met die spelers er bij zouden we naar de volgende ronde gaan"

  Mechele: "1 onoplettendheid en het is bingo"