Chris Froome knecht voor Ben Hermans: "Probeerde hem zo goed mogelijk vooraan te houden"

  Chris Froome zoekt nog naar zijn beste vorm.

  In de 5e etappe van de UAE Tour stond vandaag een bergrit op het menu. Een ideale gelegenheid voor Chris Froome om zijn klimmersbenen te testen, maar vandaag cijferde de 4-voudige Tourwinnaar zich weg als luxeknecht voor Ben Hermans.

  Chris Froome is nog altijd op zoek naar zijn beste vorm. Net als in de klimetappe van woensdag liep vandaag niet alles van een leien dakje.

   

  "Het ging lang niet slecht vandaag. We probeerden met het team in de vroege vlucht te zitten en dat is ons gelukt met Dowsett en Goldstein", opent Froome.

   

  "Op de slotklim probeerde ik zolang mogelijk te volgen. Vooral als voorbereiding op de komende wedstrijden, maar ook om mezelf al eens te testen", gaat de 35-jarige Brit voort.

   

  Ploegmaat Ben Hermans eindigde vandaag knap 9e en kon daarvoor beroep doen op luxeknecht Froome. "Ik probeerde Ben zo goed mogelijk vooraan te houden zodat hij goed gepositioneerd zat voor de finale", vertelt de viervoudige Tourwinnaar.

   

  "Op individueel vlak voel ik me steeds beter en beter. Ik heb zeker nog meer van dit soort wedstrijden nodig om te groeien, maar beetje per beetje valt alles hopelijk terug in zijn plooi", besluit Froome.

  Chris Froome moest de rol opnieuw vroeg lossen.

  Ben Hermans: "Heel tevreden met plaats in top 10"

  "Ik had gehoopt dat er in het begin een grote kopgroep zou ontstaan, maar die kwam er jammer genoeg niet. De koers was te gecontroleerd door de hevige kopwind", weet Hermans.

   

   "Op de slotklim was het ook heel moeilijk om weg te rijden door de sterke ploegen die goed konden controleren. Het was vooral kwestie om in de wielen te blijven tot de laatste kilometer en dan alles te geven." 

   

  "Ik ben wel content dat ik in de top 10 eindig vandaag", besluit een tevreden Hermans.

  Ben Hermans finishte knap 9e.

  lees ook: