VIDEO: Remco Evenepoel temt de Bosberg aan de zijde van Yves Lampaert

  Tijdens de verkenning van de Omloop het Nieuwsblad kregen de manschappen van Deceuninck-Quick Step plots het gezelschap van Remco Evenepoel, die sinds een week weer op de fiets zit. Evenepoel trappelde mee op de Bosberg en zwoegde zich ook naar boven op de Muur van Geraardsbergen. Ploegleider Wilfried Peeters zag dat het goed was.

  "Het was afgesproken dat Remco ons zou vergezellen van zodra we de Muur naderden", gaf Peeters mee. Evenepoel reed mee tot de finishzone in Ninove, goed voor zo'n 17 km.

   

  "Remco trok samen met zijn ploeggenoten Stijn Steels, Tim Declercq, Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe, Florian Sénéchal, Davide Ballerini, Kasper Asgreen en Alvaro Hodeg de Muur, gevolgd door de Bosberg. Een heerlijk moment was dat." (meer over de Omloop onder de beelden)

  Evenepoel hijst zich naar boven op de Bosberg

  Ook de Muur van Geraarsbergen pikte hij mee

  "Apart om te verkennen bij 18 à 19 graden"

  Julian Alaphilippe, die debuteert in de Omloop, was er niet bij vandaag. Peeters: "Hij zat op dat moment nog in de wagen richting België. Hij verkende eerder dit jaar al de openingsklassieker."

   

  "Wij verkenden vandaag vanuit Kruishoutem en dat tot de finish in Ninove. Het was een heel aparte tocht. Het is bizar de Omloop te verkennen bij temperaturen van 18 à 19 graden."

   

  " Anders is het altijd kijken en schuiven en wachten tot het laatste moment met het weer, omdat het dan te koud is of dan weer te fel regent."

   

  "Het is wel nodig nog eens dat gevoel te krijgen met die kasseien. Ook het korte draaien en keren, de nijdige hellingen. Het weten van hier kan het gebeuren of hier moet je vooraan zitten. Het komt dan allemaal terug."

   

  "En het is ook een goede test voor het materiaal. Trainen in een ontspannen sfeer, noem ik dat. Enkele renners gaan morgen nog eens het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne bekijken. Wij hebben gezorgd dat iedereen tijdig in België is, want het is niet evident om in de huidige tijden te reizen."