Tiener uit Premier League geschorst wegens dopingbezit

  Een 16-jarige voetballer uit de Premier League is 9 maanden geschorst, omdat bij hem een groeihormoon werd aangetroffen. De jongeman is niet schuldig bevonden aan dopinggebruik.

  De jonge voetballer, wiens naam en club niet bekend zijn gemaakt, was 15 toen hij vorig jaar betrapt werd op het bezit van een groeihormoon. Nu is hij een 16-jarige prof. Zijn schorsing loopt af op 7 mei. 

   

  "Deze zaak toont aan dat de antidopingregels gelden voor alle atleten, ongeacht de leeftijd", zegt een woordvoerder van de Engelse voetbalbond FA.

   

  "Sporters, hun ouders en de teams waarvoor ze spelen, moeten allemaal een bijdrage leveren om de sport schoon te houden. Als je verantwoordelijk bent voor een jonge atleet, moet je een proactieve houding aannemen en bescherming bieden tegen de risico's van dopinggebruik."