Ga naar de inhoud

Uw gids voor Kuurne-Brussel-Kuurne 2021: parcours, deelnemers, livestream

 zo 28 februari 2021 08:05
Vorig jaar bleef Kasper Asgreen nog net uit de greep van het sprintende peloton.

Kuurne-Brussel-Kuurne is al lang niet meer het herexamen daags na de Omloop Het Nieuwsblad. Het tweede luik van het openingsweekend serveert de renners op zondag 28 februari 197 kilometer met 12 hellingen. Op deze pagina bundelen we de belangrijkste gegevens om de koers in uw zetel te volgen.

Zo was het vorig jaar: Kasper Asgreen soleert naar de zege

Uitslag

naamresultaatploeg
1
Kasper Asgreen
4:47:18
Deceuninck - Quick-StepDQT
2
Giacomo Nizzolo
+3
NTT Pro Cycling TeamNTT
3
Alexander Kristoff
+3
UAE Team EmiratesUAD
4
Fabio Jakobsen
+3
Deceuninck - Quick-StepDQT
5
Jasper Stuyven
+3
Trek - SegafredoTFS
6
Hugo Hofstetter
+3
Israel Start-Up NationISN
7
Sonny Colbrelli
+3
Bahrain - McLarenTBM
8
Ben Swift
+3
Team INEOSINS
9
Dries Van Gestel
+3
Total Direct EnergieTDE
10
Jürgen Roelandts
+3
Movistar TeamMOV

Coronamaatregelen:

Ook Kuurne-Brussel-Kuurne lanceert een duidelijke oproep naar de wielerliefhebbers.

 

"Beleef de koers thuis. Voor het scherm of via de radio. Woon je langs het parcours, hou dan rekening met de maatregelen én met het samenscholingsverbod van maximaal vier personen."

 

Lees hier alle richtlijnen die in het politiebesluit staan.

Het parcours:

"De organisatie van Kuurne Brussel Kuurne heeft beslist om het parcours en het roadbook dit jaar niet te publiceren vanwege de afgekondigde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus", klinkt het op de website van KBK.

 

De organisatie gaf wel mee dat de Eikenmolen geschrapt is uit veiligheidsoverwegingen. 

 

"Als organisatiecomité willen we oren hebben naar de wensen van de renners en ploegen. Als alternatief hebben wij wel een passage op de Tiegemberg en Boembeek ingelast zodat we aan 12 hellingen in totaal komen."

 

Ronse is het epicentrum met het drieluik Kanarieberg, Kruisberg en Hotond. Na een eerste kennismaking met de Oude Kwaremont dit voorjaar volgt op 54 km van de aankomst de Kluisberg als laatste helling. De smalle wegen in de finale en één plaatselijke ronde zijn zeker geen garantie op een (massa)sprint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Veiligheid is een hoofditem voor de organisator. "We zetten alles op alles om een vlekkeloze en 100% veilige editie af te leveren. Met maximale aandacht voor de veiligheid van de renners."

 

"Het KBK-parcours werd in detail gescreend door DORO, onze externe safety partner. Deze risicoanalyse leidde tot een veiligheidshandboek dat elk potentieel gevaarlijk punt in kaart brengt en de wielerploegen advies geeft."

Lees ook

Deelnemerslijst:

Dit is de voorlopige deelnemerslijst die verspreid werd door de organisatie. 

 

Dit deelnemersveld kan voor de start uiteraard nog veranderingen ondergaan.

teams en deelnemers

Live bij Sporza:

  • Sporza.be en Sporza-app: live met tekstupdates van start tot finish op deze pagina, livestream vanaf 14.45u, de eerste reacties en nabeschouwing/Facebook Live na de finish op onze Facebook-pagina.
  • Eén: de uitzending begint om 14.45u.
  • Radio 1: de uitzending met Christophe Vandegoor en Carl Berteele begint om 13u.