Tiger Woods geopereerd aan complexe beenbreuken na zware autocrash

  Het wrak van Tiger Woods' auto.

  Tiger Woods is dinsdag betrokken geraakt in een auto-ongeluk. Dat heeft de politie van Los Angeles bekendgemaakt. De golfer moest door de brandweer bevrijd worden uit zijn verhakkelde auto. Woods liep verschillende verwondingen aan zijn benen op, maar is met succes geopereerd. Hij reed op het moment van het ongeluk te snel.

  Volgens Fox News en ESPN was Tiger Woods op weg om een golfles te geven aan enkele NFL-spelers toen zijn auto naast de weg belandde. Hij ging met zijn auto over de kop. Er was geen ander voertuig bij het ongeval betrokken. 

   

  "Er zijn geen aanwijzigen dat hij onder invloed was, maar Woods reed wel sneller dan toegelaten", vertelde de politie van Los Angeles op een persconferentie. "Er waren geen remsporen te zien." Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is, kan wel nog weken in beslag nemen.

   

  Woods was de enige inzittende en moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. "De auto is zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis", klonk het bij de brandweer. "Hij was bij bewustzijn en sprak met de hulpverleners."

  Beelden van het wrak (via ABC7 Los Angeles)

  Woods is bij bewustzijn na operatie aan verschillende beenbreuken

  Mark Steinberg, de manager van de golfer, liet na het ongeval weten dat Woods verschillende verwondingen had aan zijn benen. Woods was nooit in levensgevaar.

   

  Woensdagochtend kwam er nog een mededeling vanuit het kamp Woods. "Hij is bij bewustzijn en herstelt nu in zijn ziekenhuiskamer", was het goede nieuws. Woods had ernstige en complexe breuken aan zijn rechteronderbeen en rechterenkel.

   

  "We bedanken iedereen voor de steun en vragen nu om de privacy van Woods en zijn familie te respecteren."

  Steunbetuigingen op Twitter: