Qatar zwicht voor druk: toch bikini's toegelaten op beachvolleytoernooi

  Julia Sude en Karla Borger dreigden het toernooi in Qatar te boycotten.

  Vrouwen die deelnemen aan de nakende Katara Beach Volleybal Cup in Qatar zullen dan toch in hun vertrouwde uitrusting kunnen spelen. De organisatie geeft daar mee gehoor aan de kritiek die hier en daar te horen was.

  Op het toernooi in Doha zouden bikini's aanvankelijk niet toegelaten zijn. Daarmee oogstte de organisatie flink wat tegenwind, onder meer bij het Duitse topduo Karla Borger en Julia Sude. Zij lieten weten het toernooi te zullen boycotten.

   

  Maar na overleg met de Wereldvolleybalbond FIVB zijn de Qatarezen inmiddels toch bijgedraaid. Speelsters zullen, als ze dat wensen, kunnen aantreden in hun vertrouwde bikini's.

   

  "Beachvolleybal moet beoordeeld worden op de prestaties, niet op de uitrustingen. Er zullen dan ook geen beperkingen zijn qua uniform. Wie wil aantreden in zijn standaarduitrusting, zal dat vrij kunnen doen", laat de FIVB weten.