"Clement moet voldoening voelen: Club Brugge straalt meesterschap uit"

  Club Brugge is heer en meester op de Belgische velden.

  Club Brugge heeft de Belgische voetbalvolger nog eens op een statement getrakteerd. Tussen zijn Oekraïense sandwich in lepelde het OH Leuven vlotjes naar binnen, nota bene met een reeks sterkhouders in de ziekenboeg. Commentator Bert Sterckx was gisteren aanwezig in Jan Breydel: "Club kan de komende week van zijn goed seizoen een superseizoen maken."

  Ja, je mag gerust zeggen dat op Belgisch niveau niets te beginnen is tegen dit Club Brugge. Ze hebben gewoon ontzettend veel kwaliteiten, maar ze staan er nu altijd, meer dan in de heenronde.

   

  Toen lieten ze zich nog eens betrappen op fouten tegen bijvoorbeeld - een weliswaar zeer goed - Charleroi en Beerschot en leed het ook soms eens puntenverlies na een Europese match.

   

  Dat gebeurt bij elke ploeg, waar men dan eens zijn neus ophaalt voor een kleinere match. Maar dat is er nu volledig uit.

   

  Club heeft tegen OHL in 90 minuten vrijwel niets weggegeven. Dat is gewoon straf en dat doen ze week na week. Bovendien misten ze gisteren nog eens 5 spelers met een coronabesmetting.

   

  Ploegen missen wel vaker meerdere spelers, maar dat covidverhaal zorgt toch ook voor een extra mentale belasting, want je loopt als speler het risico om zelf ook besmet te geraken.

  Bekijk het verslag:

  Lees ook

  "Vormer en Mignolet zijn cruciaal in het verhaal met de jongeren"

  Club Brugge speelde voorbeeldig en dat is dankzij de mentaliteit die coach Philippe Clement er heeft ingeslepen. Zijn groep is ook intelligent genoeg om daar mee om te gaan.

   

  Er was honger en gretigheid. Dat krijg je niet te zien als spelers geen zin hebben. En die goesting is er dus ook in de competitie, ook al is de spanning daar al grotendeels weg.

   

  Bovendien deden ze dat gisteren met heel veel jongeren. Je had met De Ketelaere, Van der Brempt, Van den Keybus, Kossounou, Chong en Badji 6 spelers jonger dan 21 jaar op het veld. 

   

  Zij werden de voorbije maanden mondjesmaat gebracht, nu en dan eens met een invalbeurt. 

   

  Maar gisteren moesten ze er helemaal staan en dat deden ze dankzij de ideale mix in dat elftal, met Vormer en Mignolet als ervaren spelers aan de andere kant van het spectrum. Dat botert gewoon.

  Er was tegen OH Leuven honger en gretigheid. Die goesting is er dus ook in de competitie, ook al is de spanning daar al grotendeels weg.

  Bert Sterckx

  Zijn die jonge gasten klaar om de eerste ploeg te dragen? Waarschijnlijk niet. Zijn ze klaar om een heel seizoen op dit niveau te presteren? Waarschijnlijk niet. Maar in 1B hebben de Brugse jongeren met Club NXT wel al tegen volwassenen gespeeld en niet louter tegen jeugdspelers.


  Ze laten zich in de eerste ploeg dan niet overal wegduwen. In 1B krijg je ook al eens een zetje van een bonkige speler van 1,98 meter. Ze zetten daar dus zeker een stap vooruit en dat zullen andere ploegen ook vaststellen, ook al mag je niet verwachten dat iedereen uit de B-ploeg die stap meteen kan zetten.

   

  Spelers als Vormer en Mignolet zijn dan cruciaal in dit verhaal. Vergeet niet: Vormer zit al sinds 2014 bij Club en behoort als het ware tot het meubilair. 

   

  Zulke gasten kennen hun eigen club, de competitie en de tegenstand door en door. Maak de vergelijking met Anderlecht en daar heb je die standvastigheid niet. Dat project is veel... jonger.

  Van der Brempt scoorde de fraaie 1-0.

  "Fantastisch verhaal als ze in Europa en in de beker doorstoten"

  Philippe Clement zal gisteren tevreden geweest zijn in zijn zetel. Uit zijn entourage hoorde ik dat hij veel videocalls uitvoert met zijn spelers en dat hij vanop afstand uiteraard heel betrokken is bij wat er gebeurt, maar deze prestaties moeten hem zeer veel voldoening geven.

   

  Dat geldt zeker voor wat er vorige week in Kiev is gebeurd: die hobbelige aanloop met de besmettingen, het moeizame verblijf met extra testen, ... Je kan je dan uit je lood laten slaan, maar dat is niet gebeurd. Dan weet je als trainer dat het goed zit tussen de oren.

   

  Club werkt nu een heel goed seizoen af, maar er volgt nu een week waarin het dat kan vertalen in een superseizoen. Donderdag speelt het Europees tegen Dinamo Kiev, zondag wacht het prestigeduel in de competitie tegen AA Gent en volgende week donderdag is er de kwartfinale in de beker tegen Standard.

   

  Als je Europees en in de beker doorstoot, dan schrijf je echt een fantastisch verhaal. En daar is deze spelersgroep nu mee bezig. Ze zetten elk jaar een stap.

   

  Dat is ook niet onlogisch, aangezien Club door de Champions League elk jaar rijker wordt. En als bij hen iemand vertrekt, dan komen ze altijd op hun pootjes terecht. Club straalt gewoon meesterschap uit. Het is een klasse beter dan de rest.

  Bert Sterckx