Het beste uit Extra Time: "Wat heeft die speler de voorbije 10 jaar gedaan?"

  Gert Verheyen is lyrisch over Ryan Sanusi.

  In Extra Time polste Frank Raes gisteren of Wesley Sonck de nieuwe coach van Genk zou kunnen worden. Gert Verheyen zette een lofzang op over een Beerschot-speler. We bundelden de opvallendste fragmenten.

  Verheyen: "Geen reden om Van den Brom te ontslaan"

  Racing Genk raakt maar niet van de grond in 2021. Ook tegen Beerschot ging de ploeg van John van den Brom onderuit.

   

  "Als Genk die match tegen Beerschot nog 100 keer opnieuw speelt, zal het 99 keer winnen. Er was niks mis met Genk zondag, de ploeg speelde heel goed", vindt Arnar Vidarsson.

   

  Gert Verheyen: "Ik vind het moeilijk voor Genk om een aanwijsbare reden te geven en te zeggen: "Dat doet Van den Brom niet goed." Tegen Beerschot ontbrak het gewoon aan efficiëntie."

  Sonck: "Ik ben niet benaderd door Genk"

  Verheyen: "Sanusi is heel waardevol voor Beerschot"

  Gert Verheyen was tegen Genk onder de indruk van Beerschot-speler Ryan Sanusi. "Hij deed gewoon alles goed, zowel in balverlies als in balbezit."

   

  "Volgens de data heeft hij maar 1 slechte pass gegeven. Dat was dan nog een trap richting doel, die in de handen belandde van de doelman. De data beschouwen dat dan als een slechte pass."

   

  "Tegen Genk heeft Sanusi 18 keer vooruit gepast, 7 keer achteruit en 8 keer breed. Dat is gewoon goed. Er zit wel niet veel risicopassing in zijn spel. Maar het feit dat je centrale middenvelder niet veel ballen verliest op het middenveld, is heel waardevol."

   

  Sanusi is al 29. "Als ik hem nu zie spelen, dan denk ik: "Wat heb jij de vorige 10 jaar gedaan?" Als je zo voetbalt, had je al veel verder kunnen staan", besluit Verheyen.

  "Haaland is kunst op een voetbalveld"

  Erling Haaland bekoorde dan weer Wesley Sonck. "In de Champions League heb ik afgelopen week een geweldige Haaland gezien in Sevilla. Ik was niet verrast." 

   

  "Maar toen ik zaterdag naar tv keek en Haaland zag scoren, dacht ik: "Hoe is dat in godsnaam mogelijk?" Dat was weergaloos, een werelddoelpunt. Het is niet gemakkelijk om zo'n bal uit de lucht te pakken. Maar Haaland deed dat perfect in balans, dat is eigenlijk kunst op een voetbalveld."


  Sonck zet zijn lofzang voort: "Haaland is een roofdier in de zestien. De manier waarop hij naar een bal gaat in de zestien, zie ik weinig anderen doen."

  Bekijk de heerlijke goal van Haaland

  Joos: "Het is niet dat Inter fantastisch speelt"

  Filip Joos keerde in Extra Time ook nog eens terug op de Milanese derby van zondag. "Ik zag ronkende titels in La Gazzetta dello Sport, omdat Inter nu 4 punten voor Milan staat."

   

  "Ik denk ook wel dat Milan nu zal wegzakken. Ze hebben lang boven hun niveau gestaan in het klassement."

   

  "Maar het is nu niet dat Inter fantastisch voetbal brengt. Inter heeft 2 goede spitsen, met Lukaku en Lautaro. Tegen Milan zag je wel waarom Inter uit de Champions League gekegeld is."

  Bekijk de Keek op de Week van Filip Joos

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time