Voormalige succescoach van Bree wordt coach van Minnesota in de NBA

  Chris Finch was in België coach van Bree en Bergen.

  Chris Finch, die in 2005 Bree naar de Belgische landstitel loodste, heeft zijn eerste job als headcoach in de NBA te pakken. Finch wordt de nieuwe coach van de Minnesota Timberwolves, momenteel het kneusje in de NBA.

  Chris Finch stond aan het roer bij Bree toen de club in het seizoen 2004-2005 de landstitel veroverde in België. Later was hij ook nog even coach bij Bergen.

   

  De nu 51-jarige Amerikaan keerde daarna terug naar de VS. In 2010 werd hij met de Rio Grande Valley Vipers kampioen in de D-League, de voorloper van de huidige G-League. Finch werd dat seizoen ook verkozen tot Coach van het Jaar.

   

  Hij werkte sindsdien als assistent-coach in de NBA bij de Houston Rockets, Denver Nuggets en New Orleans Pelicans. Sinds december was hij assistent-coach van Nick Nurse bij Toronto. Nu wordt hij bij Minnesota voor het eerst zelf headcoach. Hij volgt bij de Timberwolves de ontslagen Ryan Saunders op.

   

  Finch is zo de tweede coach met een Belgisch verleden in de NBA. Toronto-coach Nick Nurse was in 1998 even coach bij Oostende. Er wacht Finch een moeilijke taak in Minnesota, want de Timberwolves zijn al jaren een van de slechtste teams in de NBA.

  Brooklyn Nets heersen in Los Angeles

  Enkele dagen na hun overwinning tegen de LA Lakers hebben de Brooklyn Nets vannacht ook de LA Clippers verslagen. Dankzij 37 punten van James Harden wonnen de Nets de topper in LA met 108-112.

   

  Het is voor Brooklyn een bijzonder vruchtbaar tripje naar de Western Conference, met zeges tegen Golden State, Sacramento, Phoenix en de twee clubs uit Los Angeles.

   

  Nog opmerkelijk vannacht: de New Orleans maakten tegen de Boston Celtics een achterstand van 24 punten goed om nog te winnen na één verlenging: 120-115. Brandon Ingram was de topschutter met 33 punten, Zion Williamson maakte 24 van zijn 28 punten in de 1e helft.

  Alle uitslagen van zondagnacht:

  • New Orleans - Boston 120-115 (n.v.)
  • Cleveland - Oklahoma City 101-117
  • Orlando - Detroit 105-96
  • Toronto - Philadelphia 110-103

  • New York - Minnesota 103-99
  • Atlanta - Denver 123-115
  • LA Clippers - Brooklyn 108-112
  • Milwaukee - Sacramento 128-115