Van der Poel wint meteen: "Heb mijn veldritvorm meegenomen naar de woestijn"

  Mathieu van der Poel is ook de eerst leider in de UAE Tour.

  De nul is al weg voor Mathieu van der Poel. De alleskunner van Alpecin-Fenix won vandaag de eerste rit in de UAE Tour na aan demonstratie in de sprint, al had hij dat zelf niet meteen verwacht.

  Mathieu van der Poel was in zijn eerste wedstrijd van het seizoen alomtegenwoordig. Hij beukte zelf mee tegen de wind in en maakte het in het slot machtig af in de sprint. Hij is uiteraard ook de eerste leider in de UAE Tour.

   

  "Het is door de wind een heel zware race geweest", zei de kopman van Alpecin-Fenix weinig verrassend in het flashinterview.

  "Ik had heel goede benen vanaf de start en na de tussensprint kon ik de oversteek maken naar de grote kopgroep. Daar had ik met Gianni Vermeersch en Roy Jans gelukkig ook twee ploegmaats die goed werk leverden."

   

  Uiteindelijk was Van der Poel duidelijk de snelste in de sprint. "Ik wist dat ik het kon afmaken in de sprint, maar ik had het niet echt verwacht tegen deze mannen. Het is uiteraard heel leuk om aan het wegseizoen met een overwinning te beginnen."


  "Nogmaals: ik had het echt niet verwacht. Na het WK veldrijden in Oostende heb ik vooral gerust. Na één week training met het team op stage ben ik naar hier gekomen. Ik heb mijn veldritvorm blijkbaar meegenomen naar de woestijn."

  Ik wist dat ik het kon afmaken, maar ik had het niet echt verwacht tegen deze mannen.