Domper voor de Cheetahs: EK-ticket gaat op de valreep in rook op

  De Belgian Cheetahs eindigden op het laatste WK outdoor 5e in de finale.

  De Belgische 4x400m-estafetteploeg mag (wellicht) dan toch niet naar het EK indoor. De Italiaanse en Duitse vrouwen doken vandaag op hun nationale kampioenschappen nog onder de (gecombineerde) tijden van de Cheetahs.

  Gastland Polen, Oekraïne en Groot-Brittannië waren op voorhand al zeker van een ticket voor de 4x400 meter en zo bleven er nog 3 tickets over om uit te delen.

   

  Die tickets gaan naar de landen van wie de gemiddelde individuele chrono's dit seizoen het scherpst zijn. Nederland was dankzij de toptijden van Bol en Klaver een zekerheidje en ook België leek na gisteren op zijn twee oren te mogen slapen.

   

  Maar vandaag verknalden de Duitse en Italiaanse vrouwen die droom op hun nationale kampioenschappen. België doet met 53"15 slechter dan de 53"02 van Italië en de 53"11 van Duitsland. Enkel wanneer een van beide landen beslist om geen ploeg naar Torun te sturen, kan België nog opgevist worden.

   

  Geen EK zou een bittere pil zijn voor de Cheetahs, die op het WK outdoor nog 5e werden in de finale en 2e Europese land. Ook op het vorige EK indoor legden de Belgen beslag op de 5e plaats.