Topsportcoördinator Rutger Smith: "Berings, Vleminckx en Laus verdienen ook EK-ticket"

  Eline Berings zette gisteren een chrono neer van 8"12 op de 60 meter horden.

  Op het BK atletiek indoor regende het gisteren EK-limieten. Maar Eline Berings bleef 2 honderdste seconde boven de gevraagde tijd steken. "De selectiecommissie zal beslissen of ze mee mag, maar ik zal me sterk maken voor haar", zegt topsportcoördinator Rutger Smith.

  "Bijzonder wat Merel Maes al op 16-jarige leeftijd kan"

  Rutger Smith, topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga, genoot gisteren van het BK atletiek in Louvain-la-Neuve.

   

  "Dit BK was helaas een veredelde micromeeting. We konden dit evenement enkel organiseren binnen de regels die ons werden opgelegd. Natuurlijk hadden we liever meer atleten aan de start zien staan", zegt Smith.

   

  "Desondanks waren er best wel veel hoogtepunten gisteren. Ik denk aan de fantastische prestatie van John Heymans op de 3.000 meter. Het Belgische record van Fanny Smets is ook mooi."

   

  Smith was ook onder de indruk van hoogspringtalent Merel Maes. "Dat ze als 16-jarige over 1m91 springt, is best wel bijzonder. Of Maes naar het EK moet? Waarom niet? Ze is nu onbevangen en kan een stukje ervaring opdoen."

   

  "Wat goed is, komt snel. Dat zie je bij haar. Over 3 jaar zijn er weer Olympische Spelen. Hoe meer ervaring je kan opdoen in de jaren daarvoor, hoe beter."

  Merel Maes vloog gisteren over 1m91 op het BK indoor.

  "Ik ga me sterk maken voor Eline Berings"

  Eline Berings bleef op de 60 meter horden 2 honderdste seconde boven de EK limiet. Hoe schat Smith haar kansen in om toch nog naar het EK te mogen gaan?

   

  "Dat is iets voor de selectiecommissie. Maar voor bepaalde atleten zoals Eline Berings, Kobe Vleminckx en Camille Laus zal ik me sterk maken zodat zij naar het EK kunnen gaan."

  We sturen een hele mooie en grote groep naar Polen. Ik denk dat er best wel veel medaillekansen zijn

  Rutger Smith, topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga

  Over 2 weken staat het EK in Polen op het programma. Hoe staat het ervoor met de Belgische medaillekansen?

   

  "We sturen een hele mooie en grote groep naar Polen. Ik denk dat er best wel veel kansen zijn", zegt Smith. "In de aflossing zijn we de laatste jaren een vaste waarde tussen de medaillekandidaten."

   

  "Op de fond en halve fond hangt het er wat van af hoe er gelopen wordt en wie een sterke eindsprint heeft. In de meerkamp kijk ik niet enkel naar Nafi Thiam, van wie ik niet weet of ze zal meedoen. Ik kijk ook naar Noor Vidts."