Adrie van der Poel: "Ga David motiveren om op dooie gemakje naar huis te fietsen"

  David van der Poel bleef een tijdje liggen na de valpartij.

  Van der Poel (in de achtergrond) viel over Ryan Kamp.

  0 / 0

  David van der Poel was een van de slachtoffers net na het startschot in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. De Nederlander bleef even groggy tegen het asfalt liggen, maar kroop weer recht. Vader Adrie wil stijfheid voorkomen: "Op z'n dooie gemakje naar huis fietsen in de zon en met meewind."

  Vader Adrie: "Sowieso beter voor zijn lichaam"

  Na zijn valpartij stelde David van der Poel iedereen gerust. "Ik heb wat schaafwonden van kop tot teen, maar het kon erger, denk ik", klinkt het bij onze man ter plaatse, Ruben Van Gucht.

   

  Wat gebeurde er juist? "Ik weet het niet goed, ik probeerde nog een gaatje te vinden langs rechts, want ik was niet zo goed weg. Plots zag ik Ryan Kamp wat van links naar rechts zwieren."

   

  "Dan kan je niet veel meer doen dan alles dichtgooien, maar tegen die snelheid is daar niets meer aan te doen. Maar ik voelde al snel dat het wel oké was. Alleen wat vervelende schaafwonden."

   

  Morgen nog naar Oostmalle, of eerst de schade opmeten? "Normaal gezien zal ik wel starten. Het zal wel wat vervelend zijn en het zal pikken onder de douche, maar voorlopig start ik wel."

   

  Vader Adrie van der Poel: "We gaan zien of we hem kunnen motiveren om met de fiets naar huis te gaan. Dat is niet zo ver van hier. Als je na zo'n val stilzit, ben je morgen zeker helemaal stijf."

   

  "Nu kan hij nog op zijn dooie gemakje een uur en een kwartier naar huis fietsen. Het is mooi weer, hij krijgt wind mee, dan denk ik dat dat voor je lichaam sowieso beter is."

  Ploegdokter Pauwels Sauzen: "Het valt best mee bij Kamp en Ferdinande"

  De valpartij kwam er nadat Ryan Kamp uit zijn pedaal was geschoten op rechts. Wie achter hem zat, maakte geen schijn van kans om het te ontwijken. "Ik heb Ryan daarnet onderzocht en eigenlijk valt het nog best mee", zegt ploegarts Frank De Winter (Pauwels Sauzen-Bingoal) .

   

  "Aanvankelijk werd gevreesd voor een fractuur van de oogkas, maar bij nader onderzoek blijkt dat niet het geval te zijn. Ook de kaak is intact. Die is wel uitwendig gekneusd, maar laat alle bewegingen toe."

   

  "Er zijn geen breuken. Het is afwachten voor morgen, want er zal overal stijfheid zijn, vooral in het aangezicht. Maar we zien morgen wel."

   

  Ook Anton Ferdinande viel in het spoor van Kamp. "Hij heeft wat uitwendige verwondingen, maar minder dramatisch. Een klein beetje oplapwerk dus."

  Bekijk de valpartij bij de start: