Mathieu van der Poel: "Ik heb geen persoonlijke ambities in de UAE Tour"

  De UAE Tour is dit jaar de 1e koers op de weg voor Mathieu van der Poel.

  Morgen blaast Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) zijn wegseizoen op gang in de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik wil hier gewoon elke dag beter worden met het oog op het voorjaar", zegt de Nederlandse veelwinnaar.

  "Conditie aanscherpen en koersritme opdoen"

  Geen openingsweekend voor Mathieu van der Poel, maar wel een rittenkoers van een week in de UAE Tour.

   

  Van der Poel nam na zijn wereldtitel in het veld even rust. Vanaf morgen rijdt hij zijn benen warm in de Verenigde Arabische Emiraten.

   

  "Ik verblijf in het Yas Marina Hotel, aan het F1-circuit. Als grote fan van gemotoriseerde sporten is het wel heel leuk om dat eens van dichtbij te zien", vertelt Van der Poel.

   

  "Het lijkt me leuk om het ooit zelf eens te doen en met een motor op zo'n circuit te rijden."   

  Normaal zal ik mijn steentje bijdragen in de sprinttrein en als het goed draait hoop ik onze klimmers bergop goed af te zetten

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)

  Maar Van der Poel moet niet op een motor maar op een koersfiets rijden in de UAE Tour, dat bestaat uit 4 sprintetappes, 2 bergritten en 1 tijdrit.  

   

  "Het klopt dat die etappes me niet op het lijf geschreven zijn, maar ik heb hier geen persoonlijke ambities. Ik wil gewoon de ploeg helpen waar ik kan." 

   

  "In een sprint ben ik wel snel, maar na een gemakkelijke rit ben ik niet de snelste. We hebben daarvoor andere jongens (zoals Jasper Philipsen) in de ploeg. Normaal zal ik mijn steentje bijdragen in de sprinttrein en als het goed draait hoop ik onze klimmers bergop goed af te zetten."  

   

  "Ik wil hier de conditie aanscherpen met het oog op de doelen in het voorjaar en verder koersritme opdoen. Elke dag beter worden. Dat is de ambitie."

  De UAE Tour pakt uit met zijn sterren, u herkent onder meer Van der Poel, Froome en Pogacar.