Geen extra besmettingen, Club Brugge kan maandag spelen tegen OHL

  Landskampioen Club Brugge is gespaard gebleven van nieuwe coronagevallen. De competitiematch van maandagavond tegen Oud-Heverlee Leuven gaat gewoon door zoals gepland.

  Donderdag heeft Club Brugge een sterke prestatie neergezet in Europa (1-1 in Kiev) zonder vaste waardes Noa Lang, Hans Vanaken en Mats Rits. Zij hadden allemaal positief getest op het coronavirus, net als coach Philippe Clement en zijn staf.

   

  Vanochtend kwam er beter nieuws uit Brugge: de besmettingen hebben zich niet uitgebreid. Daardoor komt de competitiematch van maandagavond niet in gevaar. Club ontvangt dan promovendus Oud-Heverlee Leuven in het Jan Breydelstadion.

   

  Drie dagen later vormt de Brugse arena het decor voor de terugmatch in de 1/16e finales van de Europa League tegen Dinamo Kiev. Dankzij een doelpunt van Brandon Mechele in de heenmatch staat de Belgische landskampioen er goed voor tegen de topclub uit Oekraïne.

  lees/bekijk ook: