G7 steunt organisatie Spelen: "Symbool van eenheid tegen corona"

  Het IOC voelt zich gesterkt door de steun van de G7.

  De G7 heeft zich samen geschaard achter het organisatiecomité van de Olympische Spelen. Met hun verklaring vertrouwen ze op een coronaveilige organisatie van de Spelen, die omwille van het virus een jaar uitgesteld werden.

  IOC-voorzitter Thomas Bach bedankte vrijdag de landen van de G7 voor hun steun aan Japan, dat deze zomer de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio organiseert. 


  "Bij het Internationaal Olympisch Comité zijn we erg dankbaar voor dit sterk signaal van vertrouwen", vertelde Bach. "Het moedigt ons aan om ons samen met Japan en het organisatiecomité te blijven inzetten voor Spelen die voor alle deelnemers veilig zijn."     


  Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gaven vrijdag na hun online-bijeenkomst over de bestrijding van COVID-19 een gezamenlijke verklaring. 


  "We steunen de Japanse toezegging om deze zomer op een veilige manier de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2020 te organiseren, dat als een symbool van wereldwijde eenheid tegen COVID-19."