Van Snick laat kamp om het brons schieten door enkelblessure

  Judoka Charline Van Snick (IJF-6) heeft op het grandslamtoernooi in Tel Aviv een kans op een bronzen medaille laten schieten. Ze zou kampen tegen de regerende olympische kampioene, met als inzet een bronzen plak. Maar een blessure uit de voorgaande kamp hield haar van de mat. 

  In de herkansingen in de categorie tot 52 kilogram won Van Snick met ippon van de Française Astride Gneto. Maar grote vreugde was er niet want ze stapte mankend de mat af. 

   

  Aanvankelijk leek de blessure wel mee te vallen, maar om de verdere voorbereiding richting de Olympische Spelen van Tokio niet in het gedrang te brengen, besliste de Luikse forfait te geven voor de kamp om het brons tegen de Kosovaarse Majlinda Kelmendi (IJF-5).

   

  Ze sluit het toernooi zo af op plaats 5. "Het is jammer want ik voelde me goed vandaag. Maar ik moet naar mijn lichaam luisteren", schreef ze op Instagram.