Hashimoto volgt omstreden Mori op als voorzitter organisatiecomité Spelen

  Seiko Hashimoto is aangesteld als nieuwe voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen. Ze volgt Yoshiro Mori op, die opstapte na enkele vrouwonvriendelijke uitspraken.

  Yoshiro Mori had zichzelf in een lastig parket gebracht toen hij onder meer zei dat vrouwen te veel babbelen. Hij bood niet alleen zijn excuses maar ook zijn ontslag aan.

   

  Zijn opvolster, Seiko Hashimoto, staat bekend als een grote voorvechtster in de strijd om gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Ze was tot nu toe minister van Olympische en Paralympische Spelen, maar heeft die job opgezegd om het organisatiecomité te leiden.

   

  "Ik ga geen enkele inspanning uit de weg om van de Spelen in Tokio een succes te maken", vertelde ze bij haar aanstelling. Hashimoto kent het klappen van de zweep op de Olympische Spelen. Ze nam deel aan 7 Olympische Spelen, 3 keer als wielrenster en 4 keer als schaatster. In Albertville won ze brons op de 1.500 meter schaatsen.