VIDEO: Late driepunter van Stephen Curry bezorgt Warriors de winst

  High-fives voor Stephen Curry: hij was de matchwinnaar voor Golden State.

  In de NBA heeft Stephen Curry de Golden State Warriors naar de winst geloodst tegen de Miami Heat met een late driepunter. Nummer 1 Utah heerste in de topper bij de LA Clippers.

  De Golden State Warriors beleefden geen makkelijke avond tegen Miami, dat vorig seizoen nog verraste door de NBA-finale te halen. De Heat hadden een maximale voorsprong van 19 punten, maar toch sleepten de Warriors nog verlengingen uit het vuur.

   

  Daarin was het uiteindelijk toch weer Stephen Curry die het verschil maakte. Curry's vizier stond al de hele avond niet echt op scherp, maar zijn twee bommen in de verlenging waren er toch te veel aan voor Miami. Golden State won met 120-112.

  Net als Stephen Curry was ook Portland-guard Damian Lillard weer beslissend in het heetst van de strijd. Lillard, die met 16 assists een persoonlijk record evenaarde, dwong in het slot tegen New Orleans een zogenoemde "three-point play" af: twee punten gevolgd door een bonusvrijworp.

   

  Zo trok hij de Trail Blazers over de streep in New Orleans: 124-126. Voor Portland was het de 6e overwinning op een rij. Lillard was de topschutter met 43 punten.

  Utah Jazz, momenteel de nummer 1 in de NBA, won de topper op het veld van de LA Clippers met ruim verschil. Zonder Kawhi Leonard konden de Clippers geen vuist maken tegen Utah, dat nu 20 van zijn laatste 21 matchen gewonnen heeft. In LA werd het 96-114 voor de Jazz.

   

  Jazz-guard Donovan Mitchell was goed voor 24 punten, 7 rebounds, 7 assists en 4 steals. Center Rudy Gobert maakte 23 punten en plukte ook 20 rebounds. Voor de Clippers was het hun eerste nederlaag na 4 overwinningen op een rij.

  Alle uitslagen van woensdagnacht:

  • Orlando-New York 107-89
  • Boston-Atlanta 114-122
  • Philadelphia-Houston 118-113
  • Washington-Denver 130-128
  • Minnesota-Indiana 128-134 (n.v.)

  • Chicago-Detroit 105-102
  • New Orleans-Portland 124-126
  • Memphis-Oklahoma City 122-113
  • Golden State-Miami 120-112 (n.v.)
  • LA Clippers - Utah 96-114

  De stand in de NBA: