Bervoets na sluiting circuit: "Wij voelen ons machteloos, waar is verdraagzaamheid?"

  Een nieuwe klap voor de Belgische motorcrosswereld.

  De motorcrosswereld klaagt steen en been nu ook het parcours in het Olmen dicht moet, het zogenoemde Honda Park. Dat wordt opgelegd door een arrest van de Raad van State. 

  Honda Park in Olmen was 1 van de 5 permanente omlopen in ons land. En dat is weinig in een sport waarin ons land nog altijd centraal staat. Bijna alle grote fabrieksteams hebben hun nederzetting in België. 

   

  "Maar het is duidelijk dat de economie zowat voortdurend in het zand bijt tegen de ecologie", zegt Marnicq Bervoets, zelf gewezen topper en nu ploegleider. 

   

  "In de hoogdagen van onze sport waren er 103 permanente omlopen in ons land. Nu dus nog vier: in Lille, Genk, Lommel en Hélécine. En al die circuits zijn al
  overbelast: er zijn wachtlijsten."

   

  "Ikzelf ga met mijn zoon trainen in Duitsland, Nederland of Frankrijk. Terwijl wij zo’n motorsportland waren! Dat is toch onwaarschijnlijk? Overal waar je stopt in Nederland, Duitsland of Frankrijk, zie je zowat uitsluitend Belgische nummerplaten."

   Wij voelen ons machteloos. Waar is de verdraagzaamheid? Wij vragen overleg, maar dat komt er niet.

  Marnicq Bervoets

  "Lawaai is de grote boosdoener, maar als je al die regels moet volgen, moet je alle snelwegen ook dichtgooien." 

   

  Bervoets trekt aan de alarmbel. "Elke week gaat er wel ergens een motorcrossomloop dicht, zelfs in Kaulille, aan de startbaan van de F 16’s. Wij voelen ons machteloos. Waar is de verdraagzaamheid? Wij vragen overleg, maar dat komt er niet."


  “Fuck Belgium”, zet Bervoets op zijn Facebookpagina. 

  "Circuit werd uitgebaat met minimum hinder voor buren"

  "De gemeente Balen (waar Olmen een deelgemeente van is) wil dat de Vlaamse overheid dit dossier snel in orde brengt", zegt burgemeester

  Johan Leysen. 

   

  "Dit oefencircuit in Olmen heeft een lange traditie. Het werd nog opgericht door wijlen Eric Geboers. Wij kunnen stellen dat de omloop altijd op een verantwoorde manier is uitgebaat met minimum hinder voor de buren."

   

  "Het circuit laat ook mensen met een beperking kennis maken met de sport. Maatschappelijk is dit bewonderenswaardig."

   

  "Motorcross zit in het DNA van onze gemeente. De hele familie Geboers, tot huidige toppers als Kevin Strijbos en Jago Geerts: allemaal hebben ze hier leren rijden. Ook veel amateurcrossers vinden hun gading op Honda Park."