meest recent

Milan geeft voorsprong 2 keer uit handen, ook Leicester en PSV winnen niet

do 18 februari 2021 20:51
Rode Ster Belgrado scoorde 3 keer (waarvan 1 owngoal) in het duel met Milan.

In de Europa League vielen er vanavond enkele opvallende uitslagen te noteren. Milan en Leicester slaagden er niet in om hun heenmatch met winst af te sluiten. PSV scoorde 2 keer op bezoek bij Olympiakos, maar kreeg ook 4 goals om de oren.

ROD
  1. 43' - Own goal - Radovan Pankov (0 - 1)
  1. 53' - Doelpunt strafschop - Guélor Kanga (1 - 1)
  2. 58' - Geel - Milan Rodic
  3. 62' - Verv. Ben door Filippo Falco
  4. 78' - Geel 2 - Milan Rodic
  5. 82' - Verv. Njegos Petrovic door Sékou Sanogo
UEFA Europa League - speeldag 1 - 18/02/21 - 18:55
43'
Radovan Pankov
0 - 1
43'
53'
Guélor Kanga
53'
1 - 1

Zonder Saelemakers kwam Milan net voor de rust op voorsprong dankzij een gelukje. Rode Ster-verdediger Pankov duwde een voorzet van Castillejo in eigen doel. Ook doelman Borjan ging bij die fase niet helemaal vrijuit.

Toen Romagnoli de bal met zijn hand beroerde, kregen de Serviërs in de 2e helft een strafschop. Donnaruma ging naar de juiste kant, maar kon de gelijkmaker van Kanga niet verijdelen.

Op het uur ging Pankov (de man van de owngoal) opnieuw in de fout. Deze keer haalde hij de doorgebroken Theo Hernandez onderuit. De Fransman zette de strafschop zelf om, Milan weer op voorsprong.

Rode Ster zag Rodic 12 minuten voor tijd afdruipen met een 2e gele kaart. Maar in de extra tijd maakteb de Serviërs toch nog gelijk dankzij Pavkov (niet Pankov). Met 2 goals buitenshuis ziet het er toch nog goed uit voor Milan.

OLY
  1. 10' - Doelpunt - Andreas Bouchalakis (1 - 0)
  2. 15' - Doelpunt - Eran Zahavi (1 - 1)
  3. 45+3' - Doelpunt - Youssef El Arabi (3 - 2)
  1. 58' - Geel - Oleg Reabciuk
  2. 64' - Geel - Ousseynou Ba
  3. 64' - Geel - Bruma
  4. 64' - Geel - Pablo Rosario
  5. 84' - Doelpunt - Giorgios Masouras (4 - 2)
  6. 86' - Verv. Eran Zahavi door Érick Gutiérrez
  7. 87' - Verv. Ryan Thomas door Marco van Ginkel
10'
Andreas Bouchalakis
10'
1 - 0
15'
Eran Zahavi
1 - 1
Eran Zahavi
15'
45+3'
Youssef El Arabi
45+3'
3 - 2
84'
Giorgios Masouras
84'
4 - 2

PSV heeft volgende week heel wat werk voor de boeg, wil het doorstoten naar de 1/8e finales van de Europa League.

In een doelpuntenrijk eerste helft slikte het 3 goals. Zelf vond PSV ook 2 keer de weg naar doel dankzij Eran Zahavi. In de slotminuten smeerde Masouras PSV nog een 4e tegengoal aan.

UEFA Europa League - speeldag 1 - 18/02/21 - 18:56

Met Slavia Praag kreeg Leicester de autoritaire leider in Tsjechië tegenover zich. Tielemans en co zelf staan 3e in de Premier League.

Het was trouwens Tielemans zelf, die Barnes op weg probeerde te sturen richting de openingsgoal. Maar oog in oog met Slavia-doelman Kolar trapte Barnes recht op de doelwachter.

Leicester had daarna niet onder de markt tegen Slavia Praag, waar oude bekenden Stanciu (ex-Anderlecht) en Olayinka (ex-Zulte Waregem). Doelpunten vielen er niet.