Bondscoach Serneels na 1-6: "Nederland staat op alle vlakken verder dan wij"

  De Flames kregen maar een bal voorbij de Nederlandse doelvrouw.

  De Red Flames hebben gisterenavond niet kunnen stunten tegen de Oranje Leeuwinnen. België werd met 1-6 ingeblikt. "De uitslag is iets ruimer dan ik gehoopt had, maar ik ben niet geschrokken", geeft trainer Ives Serneels toe. Zondag krijgen ze een nieuwe kans tegen Duitsland.

  De bondscoach kon niet tevreden zijn met de 1-6-cijfers. Wat heeft hij gezegd na de match? "Ik heb letterlijk aangegeven dat we heel realistisch moeten zijn en dat we tegen een team hebben gespeeld dat op alle vlakken in het voetbal nog verder staat dan wij. Dat is gewoon zo."

   

  "En het tweede puntje is dat we als individuen en als team in de moeilijke momenten toch net iets anders moeten reageren. Dat is heel belangrijk voor deze ploeg nu. We zijn iets te snel ontgoochelend, daar moeten we de volgende uren, dagen en maanden aan werken."

   

  Maar geschrokken was Serneels niet van het niveauverschil. "Neen, Nederland is top. De uitslag is iets ruimer dan ik gehoopt had, dat wel. Maar zij speelden met hun sterkste team. Om dan iets te rapen moeten zij al een slechte dag hebben en wij een topdag, dat was allebei niet het geval."

  Nederland speelde met zijn sterkste team. Om dan iets te rapen moeten zij al een slechte dag hebben en wij een topdag, dat was allebei niet het geval.

  Ives Serneels

  "De speelsters die in de Super League elke week uitblinken hadden een moeilijke avond. Maar onze Belgische competitie zet wel stappen en dat is ook nodig. We ondersteunen de speelsters ook individueel. Als ze bij de club voor iets niet terecht kunnen, ondersteunt de federatie hen."


  "Ik kan redelijk goed inschatten waar we staan en tussen België en Nederland zit nog meer dan een stap. Maar we moeten niet op onze lauweren rusten. Als team moeten we toch ambitieus zijn en durven voor succes te gaan. En individueel kunnen veel jonge speelsters ook nog progressie maken. We komen er wel."