Ismaël Bako na 2 jaar weer bij Belgian Lions: "Blij iedereen terug te zien"

  De Belgian Lions kunnen dit weekend een beroep doen op Ismaël Bako.

  De Belgian Lions spelen dit weekend hun laatste twee wedstrijden in de EK-voorronde. Ook center Ismaël Bako is er na twee jaar afwezigheid weer bij. "Ik ben heel blij dat mijn club me vrijgegeven heeft", zegt de speler van ASVEL Lyon.

  Sinds zijn vertrek bij Antwerp Giants verdedigt Ismaël Bako de kleuren van het Franse topteam ASVEL Lyon. De club van NBA-legende Tony Parker is ook actief in de EuroLeague en gaf Bako de voorbije twee jaar niet vrij, maar nu kreeg hij wel toestemming om naar de Belgian Lions af te zakken.

   

  "Dat had ik zelf ook niet verwacht", reageert Bako. "De club zei me dat de mogelijkheid bestond en dan heb ik erover gesproken met Jacques Stas (manager van de Belgian Lions, red). Daarna hebben we beslist dat ik zou komen."

   

  "Ik heb bij Lyon veel ervaring opgedaan en ben er sterker geworden. Nu ben ik blij om iedereen terug te zien bij de nationale ploeg. De Lions zijn als familie voor mij en het doet altijd pijn om er niet bij te kunnen zijn. Ik ben mijn club dankbaar dat ze me dit gunnen, want ik mis wel de EuroLeague-match tegen Bayern München."

  Bondscoach Gjergja: "In schoonheid afsluiten"

  De Belgian Lions spelen zaterdag tegen Denemarken en maandag tegen Tsjechië. Bondscoach Dargio Gjergja zal zijn team gewoontegetrouw op scherp zetten.

   

  "We zullen vooral een goede mentaliteit moeten tonen en een heel goede, agressieve verdediging ontwikkelen, vanaf de eerste tot de laatste minuut", zegt Gjergja. "Er zal continu geschoven worden in de verdediging, daar moeten we klaar voor zijn. In deze periode is het moeilijk je voor te bereiden, we zullen reactief moeten zijn."

   

  Zelfs als de Lions Denemarken verslaan, zal Gjergja geen verslapping dulden tegen Tsjechië. "Wat er ook gebeurt, we gaan niet relaxed spelen tegen Tsjechië. We zullen pas maandagavond ontspannen met de kwalificatie op zak. We moeten in schoonheid afsluiten, dat is belangrijk voor ons imago. Je speelt voor je land, dan kan je niet relaxed zijn."

  Belgian Lions live bij Sporza

  De wedstrijden van de Belgian Lions zijn live te zien bij Sporza op Canvas. België-Denmarken is zaterdag om 15.30 u, maandag op hetzelfde tijdstip is er België-Tsjechië. Beide matchen zijn ook met livestream te bekijken op onze website of in de Sporza app.

   

  België kan zaterdag al zeker zijn van een ticket voor het EK als het wint van Denemarken. Als Litouwen zaterdag Tsjechië verslaat, kunnen de Lions zich tegen Denemarken ook een nederlaag van 15 punten of minder permitteren om zeker te zijn van het EK.