Wordt Haaland vs. Mbappé het nieuwe Messi vs. Ronaldo?

  Het lijkt alsof Haaland knielt voor Mbappé, maar wie van de 2 zal de komende jaren opstaan en de fakkel van Messi en Ronaldo overnemen?

  Een dag na Kylian Mbappé schitterde ook Erling Haaland in de Champions League. Beide prille twintigers lijken de rol over te nemen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, niet alleen als doelpuntenmachines maar ook als nieuwe rivalen.

  De rivaliteit tussen Erling Haaland en Kylian Mbappé sluimerde al een tijdje en kent zijn oorsprong een jaar geleden, toen Dortmund en PSG tegenover elkaar stonden in de Champions League.

   

  In de heenmatch scoorde Haaland twee keer, waarna hij dat nogal opzichtig - als een boeddha - vierde.  Maar PSG en Mbappé schakelden Dortmund alsnog uit, waarna ze Haaland een koekje van eigen deeg serveerden door allemaal als boeddha's neer te zitten.

   

  Toen Mbappé eergisteren zijn duivels ontbond tegen Barcelona (3 goals) was dat voor Haaland voldoende brandstof om zelf uit te pakken met een knalprestatie tegen Sevilla (2 goals en 1 assist). "Die hattrick van Mbappé heeft me een extra boost gegeven."

   

  Nu Lionel Messi en Cristiano Ronaldo stilaan in de herfst van hun formidabele carrières zitten, lijkt er met Mbappé en Haaland een nieuwe rivaliteit open te bloeien.