"Van der Poel in Roubaix? Ik vrees voor de rest na de GP Denain van 2019"

  Mathieu van der Poel, winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2020.

  Wie Wout van Aert zegt, zegt ook Mathieu van der Poel. Het veld of de weg, 2020 of 2021: ze zullen elkaar altijd het vuur aan de schenen leggen. Welke kant zullen de duels opgaan? Michel Wuyts, José De Cauwer en Thijs Zonneveld nemen na gisteren Wout van Aert vandaag Mathieu van der Poel onder handen in onze wielerpodcast van De Tribune.

  (Deze podcast werd opgenomen voor de gebeurtenissen in de UAE Tour. Van der Poel won zondag de eerste rit, maar verdween maandag uit de race na een coronabesmetting bij een staflid van Alpecin-Fenix.)

  Wie is de mentale winnaar?

  Wie is nu als winnaar uit 2020 en de eerste crossweken van 2021 gekomen? Wout van Aert of Mathieu van der Poel?

   

  "Van der Poel, maar dan veeleer door het WK veldrijden. Niet door de Ronde van Vlaanderen waar hij met 10 centimeter verschil won. Dat is bullshit", stelt Michel Wuyts.

   

  "Van Aert had de bovenhand qua resultaten en ontwikkeling, maar het is pas gedraaid met de Ronde van Vlaanderen", merkt Thijs Zonneveld op.

   

  "En het scheelde niets. Stel je voor dat Van Aert net iets vroeger aan zijn sprint was begonnen..."

  Herbeleef: het verslag van de Ronde van Vlaanderen in 2020

  "Vergeet niet: vorig jaar hebben Mathieu en Wout iedereen vernederd"

  Alpecin-Fenix steunt op de schouders van Van der Poel, maar heeft ook geïnvesteerd met de komst van onder meer Jasper Philipsen, Laurens De Vreese en Silvan Dillier.

   

  Wuyts: "De ploeg moet meegroeien met Mathieu en daar hebben ze al vonken van laten zien. Maar de wedstrijd pertinent in handen nemen, dat moeten ze niet doen."

   

  Hebben zij hun huiswerk beter gemaakt dan Jumbo-Visma? "Ze bouwen met geduld op naar een niveau dat over 2 jaar helemaal op punt moet staan."

   

  "Ze hopen nu op een mannetje naast Mathieu in de finale, maar die 2 - of 3 met Alaphilippe erbij - zijn mannen van de lange adem en de heftige aanval."

   

  "Vergeet niet: vorig jaar hebben ze iedereen vernederd in de Ronde van Vlaanderen. Ze hebben iedereen naar de filistijnen gereden."

  Alpecin-Fenix? Ze moeten de wedstrijden zeker niet pertinent in handen nemen.

  Michel Wuyts

  "Ze zullen de finale van Parijs-Roubaix ontzettend vroeg openen"

  Wat Mathieu van der Poel en het voorjaar betreft, is er nog één vraagstuk. Wat is de Nederlandse kampioen waard op de kasseien van Parijs-Roubaix? Op 11 april moet het antwoord volgen.


  "Als je de GP Denain van 2019 bekijkt, dan vrees ik voor de rest", zegt Thijs Zonneveld. Van der Poel won de Franse koers twee jaar geleden met overmacht.

   

  "Ook in Roubaix zal iedereen naar Van der Poel en Van Aert kijken. Je kunt daar tactisch iets oplossen door hen in de verdediging te drukken. Maar als zij gaan op Carrefour de l'Arbre, kan niemand volgen."

  Als Van der Poel en Van Aert gaan op Carrefour, dan kan niemand volgen.

  Thijs Zonneveld

  José De Cauwer hoopt dat het enthousiasme van "de crossers" op de keien geen lekke banden baart, maar ook Michel Wuyts en Thijs Zonneveld beginnen nu al te watertanden.

   

  "Als hun vorm optimaal is, dan kunnen we daar stoten zien die we in geen jaren gezien hebben", voorspelt onze commentator.

   

  "Ze zullen de finale ontzettend vroeg openen", tipt onze Nederlandse podcastgast. 

   

  "Ze willen niet gevangen zitten in het spel van Deceuninck-Quick Step en Trek-Segafredo. Op 80 kilometer van de finish zullen ze zelf koersen. Het wordt een fantastische Roubaix."

  VIDEO: Mathieu van der Poel dokkert in 2019 naar winst op de kasseien van GP Denain

  Ook deze onderwerpen komen aan bod in de podcast

  Mag Philippe Gilbert nog dromen van Milaan-Sanremo? Waarom zal Zdenek Stybar gehoorzamen aan de fundamenten van "The Wolfpack"? En is de veelzijdigheid nu een troef of nadeel voor Dylan Teuns? 

   

  De komende dagen behandelen we deze thema's, maar de visie van Wuyts, De Cauwer of Zonneveld kunt u nu al beluisteren in onze podcast.

  Beluister en lees de artikels over de podcast van De Tribune over het wielervoorjaar 2021
  Deel 1: "Jumbo-Visma is tekortgeschoten in het omringen van Wout van Aert" link
  Deel 2: "Van der Poel in Roubaix? Ik vrees voor de rest na de GP Denain van 2019" link
  Deel 3: "Julian Alaphilippe wil alles pakken wat hij kan. En dat zal veel zijn" link
  Deel 4: "Als het er echt op aankomt, zal Naesen altijd knechten voor Van Avermaet" link
  Deel 5: Tim Wellens in de weegschaal gelegd: "Is zijn basis breed genoeg voor klassiekers?" link

  Download de podcast van De Tribune