Ronald Koeman na verlies tegen PSG: "We komen tekort voor dit niveau"

  Een genadeloos PSG heeft Barcelona een lesje geleerd in de Champions League. "PSG was superieur. Dat moeten we durven toe te geven", sprak een nuchtere Barcelona-coach Ronald Koeman na afloop van de 1-4-nederlaag in de 1/8e finales.

  Na de 1e helft (1-1) was er nog geen man overboord, maar in de 2e helft zakte Barcelona door het ijs. "Ik vond dat de 1e helft evenwichtig was en na de goal van Messi kreeg Dembélé zelfs nog een kans om er 2-0 van te maken", zegt Ronald Koeman.

   

  "In de 2e helft hadden we defensief veel problemen. PSG overtroefde ons op fysiek vlak. Het is een completer elftal dan wij. Zij waren superieur en dat blijkt ook uit de uitslag. Wij komen tekort voor dit niveau. Dat moeten we durven toe te geven."

   

  "Dat betekent niet dat we niet op de goede weg zijn. Wij zijn een team in transitie. We blijven hard werken. Ik weet waar we staan. Ik ben ervan overtuigd dat we op het juiste spoor zitten."

  Pochettino: "Mbappé is een formidabele voetballer"

  Terwijl Ronald Koeman zich al neerlegt bij de Europese exit ("Als je thuis met 1-4 verliest, maak je amper nog kans") blijven ze bij PSG voorzichtig. "Dit is een geweldig resultaat, maar er is nog niets beslist", zegt uitblinker Kylian Mbappé.

   

  "We zijn uiteraard heel tevreden. Dit was een heel belangrijke wedstrijd voor ons. We wilden hier komen winnen. Ik wil altijd het maximum geven voor PSG. Ik hou van dit shirt. Vandaag heeft mijn harde werk resultaat opgeleverd."

   

  Coach Mauricio Pochettino stak de loftrompet over Mbappé. "Hij is een formidabele voetballer. Dat heeft hij bewezen met zijn drie goals, maar ook met het defensieve werk dat hij opgeknapt heeft. Hij werkte heel hard voor het team toen we onder druk stonden", zag Pochettino.