Nadal: "Heb mijn kansen niet gegrepen", Tsitsipas: "Ben in zevende hemel"

  Tsitsipas won na vijf sets.

  Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de Australian Open. De Griek Stefanos Tsisipas (ATP-6) pakte uit met een knappe stunt. Nadal toonde zich na afloop van de partij een waardige verliezer. 

  Nadal: "Je krijgt wat je verdient"

  De Australian Open is Rafael Nadals minst succesvolle Grandslam. Van zijn 20 titels won hij daarvan maar één in Melbourne (2009). Aan een "vloek" wil de Spanjaard niet denken. "In het tennis krijgt je wat je verdient", klinkt het.

   

  "Ik kreeg wat ik verdiende in mijn carrière en ook hier in Australië. Ik had mijn kansen, maar ik heb ze niet gegrepen. Ik verdiende niet meer", zegt Nadal. Naast zijn titel in 2009 speelde Nadal 4 finales in Melbourne (2012, 2014, 2017 en 2019).

   

  Vorig jaar werd Nadal uitgeschakeld in de kwartfinales door toenmalig finalist Dominic Thiem. "Ik speel tegen de beste spelers ter wereld, dus je kan een heel hoog niveau verwachten. Je moet op alles voorbereid zijn."

   

  "Tsitsipas slaagde erin zijn niveau tijdens de wedstrijd op te krikken. In de derde set speelde hij al veel beter dan in de eerste twee en in de laatste twee speelde hij fantastisch.", zegt Nadal.

   

  Door rugproblemen kon Nadal geen enkele wedstrijd spelen als voorbereiding op het Australian Open. "Maar daar ga ik het niet op steken. In januari kwam ik in topvorm naar hier. Daarna had ik wat pech, maar dit toernooi haalde ik toch weer een deftig niveau. Alleen bleek het vandaag net niet goed genoeg. Het is niet anders."

  Rafael Nadal.

  Tsitsipas: "Ik ben in de zevende hemel"

  "Het is onbeschrijflijk wat er net gebeurd is", klinkt het bij de Griekse winnaar. "Ik weet niet wat er gebeurde na de derde set. Plots ging alles als vanzelf. Ik speelde op een wolk."

   

  "Ik slaagde er ook nog eens in de zenuwen onder controle te houden", gaat Tsitsipas voort. "Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Het geeft een ongelooflijk gevoel om zo te tennissen. Ik ben in de zevende hemel nu." 

   

  "Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd, al wordt het tegen Daniil Medvedev (ATP-4) weer een lastige opdracht. Ik heb in het verleden wel eens gezegd dat hij saai tennis speelt, maar dat is het niet echt."

   

  "Hij speelt het gewoon eenvoudig en heel erg slim. Het zal erop aankomen hem niet te laten domineren en mijn kansen te grijpen", aldus Tsitsipas.