Haaland: "Hattrick van Mbappé tegen Barcelona gaf me een gratis boost"

  Erling Haaland was de grote man in Sevilla.

  De woorden om hem te beschrijven raken stilaan opgebruikt, maar Erling Haaland voerde in het CL-duel tegen Sevilla nog maar eens zijn show op. Het goudhaantje van Dortmund bedankte na afloop van de partij Kylian Mbappé: "Zijn hattrick tegen Barcelona gaf me gratis motivatie."

  "Met positief gevoel weer naar Bundesliga"

  Een assist na een geweldige actie en twee doelpunten: de avond van Erling Haaland was alweer zeer geslaagd. Eigenhandig duwde hij Sevilla kopje onder in de 1/8e finales van de Champions League.

   

  "Het is goed om drie uitdoelpunten te scoren", zegt de Noor na de partij. "De laatste dagen hebben we goed met elkaar gesproken en we hadden een goed wedstrijdplan."

   

  "Ik ben trots dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Nu moeten we snel herstellen en met een positieve ingesteldheid terugkeren naar de Bundesliga."

   

  Haaland bedankte ook Kylian Mbappé, gisteren goed voor 3 doelpunten tegen Barcelona. "Toen ik Mbappé gisteren een hattrick zal scoren, kreeg ik gratis motivatie, een gratis boost."

  "Dortmund heeft een van beste spitsen vooraan"

  Aan de andere kant was Sevilla-coach Julien Lopetegui minder goedgemutst. "Het resultaat is niet goed", geeft hij toe. "Maar we hebben nog één wedstrijd te gaan."

   

  "We verdienden het niet om te verliezen, maar zij hebben een van de beste spitsen ter wereld voorin. We verdienden de gelijkmaker en misschien nog een doelpunt."

   

  "De scheidsrechter vandaag liet veel toe, een hoog agressieniveau. Iets wat in Europa is toegestaan, maar niet in de Spaanse competitie. We moeten ons snel aanpassen. Misschien ontbrak het ons in het begin aan dat aanpassingsvermogen."