Bas Dost over ijskoude temperatuur in Kiev: "Geen excuses, we gaan vlammen"

  Bas Dost.

  Club Brugge moet het morgen in Oekraïne zonder onder anderen hoofdcoach Philippe Clement, Noa Lang en Hans Vanaken doen. Gelegenheidscoach Rik De Mil reist mee naar Kiev. "Het voelt als een enorme uitdaging", klinkt het.

  De Mil: "Meegereisde jongens zijn allemaal fit"

  Rik De Mil, hoofdcoach van Club NXT (1B Pro League) werd in laatste instantie opgeroepen om mee te reizen naar Kiev na het ziek uitvallen (corona) van T1 Philippe Clement.

   

  "Ik heb een telefoontje gekregen met de boodschap dat er een aantal positieve gevallen waren", zegt De Mil. "Meteen nadien had ik contact met Philippe Clement zelf en kwam ik te weten dat ik mee ging naar Kiev."

   

  "Ik heb de voorbije dagen heel goed geslapen. Het voelt als een enorme uitdaging. Maar ik wil een verlengstuk zijn van de coach en zijn voorbereiding naar deze wedstrijd toe. Of ik al veel matchen van Kiev zag? Absoluut, we hebben ons werk gedaan en ze goed gescreend."

   

  Vanaken, Mitrovic, Denswil, Lang en de hele technische staf. Het lijstje met afwezigen is groot. Zijn de meegereisde spelers allemaal fit? "Alle jongens die hier zijn, zijn klaar om morgen te spelen", klinkt het. 

  Dost: "We willen gewoon de volgende ronde halen"

  Club Brugge kan morgen wel rekenen op de Nederlandse spits in vorm, Bas Dost. "De afwezigheid van Lang en Vanaken morgen is vervelend, het zijn twee heel goede spelers. Maar het is niet anders, we moeten het accepteren. We hebben hier nog een heel goede selectie."

   

  Dost is nu anderhalve maand in Brugge en gaf meteen zijn visitekaartje af. Maar kan hij ook al meteen het team op sleeptouw nemen? "Als ervaren speler is dat iets wat je altijd moet leveren. Of je nieuw bent of niet."

   

  "Maar ik ben ook bezig met mijn eigen prestatie. De coaches die er nu bij zijn, kunnen ons ook zeker aansturen. Het belangrijkste is dat ik scherp ben voor doel."

   

  Dost stond zelf al drie keer in de kwartfinales van de Europa League. "We komen hier met hoge verwachtingen. We willen gewoon de volgende ronde halen. De ijskoude temperaturen (tot -11 graden)? We nemen het zoals het is en zoeken geen excuses, we gaan vlammen."