Ga naar de inhoud

Diego Ulissi mag de fiets weer op na hartproblemen

Diego Ulissi (31) won vorig jaar 2 etappes in de Ronde van Italië.

Diego Ulissi heeft groen licht gekregen van de dokters om opnieuw te beginnen trainen. Dat heeft zijn team UAE Team Emirats bekendgemaakt. Bij de Italiaanse wielrenner werd half december een ontsteking aan zijn hartspier vastgesteld.

Diego Ulissi sukkelt al een tijdje met hartproblemen. In december vorig jaar werden er bij de 31-jarige Italiaan tijdens een routineonderzoek onregelmatigheden in zijn hart vastgesteld.

 

Ulissi moest meteen alle trainingen staken en werd de afgelopen weken aan tal van onderzoeken onderworpen.

 

Uit de resultaten van de biopsie blijkt nu dat de renner van UAE Team Emirates geen risico loopt op gevaarlijke hartritmestoornissen. Hij mag zijn trainingen progressief hervatten.

 

Wanneer de Italiaan opnieuw een wedstrijdnummer op zijn shirt mag prikken, valt af te wachten. Zijn team benadrukt dat daarvoor een "periodieke monitoringperiode" wordt ingepland.

 

Diego Ulissi was vorig najaar, enkele maanden voor zijn hartproblemen opdoken, nog goed voor twee ritzeges in de Giro. De Italiaan heeft bij UAE Team Emirates nog een contract lopen tot eind 2022.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.