Vuelta deelt wildcards uit aan drie Spaanse teams

    De ploeg van Caja Rural-Seguros RGA.

    Drie Spaanse teams krijgen een wildcard voor de 76e editie van de Vuelta. Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Euskaltel-Euskadi mogen een uitnodiging verwachten van de Vuelta-organisatie. 

    In totaal nemen 23 ploegen deel aan de Vuelta. Negentien ploegen uit de World Tour (met Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert) hebben automatisch startrecht. Ook Alpecin-Fenix, de eindwinnaar in de Europe Tour 2020, zal zich mengen in de debatten.   

     

    De Ronde van Spanje begint op zaterdag 14 augustus in Burgos en eindigt op 5 september in Santiago de Compostela. De renners beginnen en eindigen met een tijdrit. De winnaar volgt de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) op.