Clement tempert drama na coronagevallen: "Zie geen grote problemen"

  "Ik heb een lichte verkoudheid", zegt Philippe Clement.

  Club Brugge mist tegen Dinamo Kiev niet alleen 3 spelers, onder wie Hans Vanaken, maar ook zijn voltallige technische staf. Trainer Philippe Clement, zelf ook besmet, denkt dat het ondanks al die afwezigen toch gewoon moet lukken. "Dit mag niet voor een mentale tik zorgen."

  Gisteren was al bekend dat Stefano Denswil en Matej Mitrovic besmet zijn met corona, vandaag kwamen daar Hans Vanaken en nagenoeg de voltallige technische staf bij.

   

  "Het gaat goed met mij", zegt Club-coach Philippe Clement aan Sporza. "Ik hoorde het gisteren, maar toen voelde ik me nog kiplekker. Vandaag heb ik een lichte verkoudheid. Onder normale omstandigheden zou je daar nooit iets over zeggen. Laat ons hopen dat het daar bij blijft."

   

  Clement probeert de situatie niet te veel te dramatiseren. "Ik ben niet het type dat dan gaat vloeken. Het is vervelend, maar we gaan niet in een hoekje zitten huilen. Dit hoort gewoon bij de tijd waarin we nu leven. We moeten het accepteren en zoeken hoe we het nu moeten aanpakken."

   

  Ook Charles De Ketelaere en Noa Lang voelden zich de voorbije dagen niet lekker, maar zij testten wel negatief. "Dat is het belangrijkste. Je kunt in deze periode ook nog andere dingen hebben dan corona. Je gaat misschien ook iets sneller iets voelen nu."

  Er staan heel wat ervaren spelers op het veld en we hebben voldoende automatismen. Ik zie geen grote problemen.

  Philippe Clement

  "Afwezigheid Vanaken ook opgevangen toen hij geschorst was"

  Clement zal op de bank vervangen worden door Rik De Mil en Tim Smolders, het duo dat aan het roer staat bij Club NXT (de beloften). "Zij kennen ons verhaal en weten hoe we over voetbal denken. Ik zie geen grote problemen."

   

  "Ik heb er volledig vertrouwen in wat zij doen, samen met de ervaren spelers op het veld. We hebben de voorbije jaren toch ook al wat automatismen opgebouwd. En ik kan ook nog heel wat vanaf afstand regelen, zij het niet tijdens de match."

   

  "Dit mag dus niet voor een mentale tik zorgen bij mijn spelers. We hebben het al eerder dit seizoen meegemaakt, voor de match op Zenit. Toen hebben ze het fantastisch gedaan."

   

  "Uiteraard is het een aderlating dat Hans (Vanaken) er niet bij is, maar de groep heeft zijn afwezigheid ook opgevangen toen hij 3 matchen geschorst was. Dat is onze sterkte: als de dingen wat moeilijker zijn, werken we nog meer samen. Dat verwacht ik ook in Kiev. Ik twijfel er geen seconde aan."

  "Kansen nog altijd 50-50"

  Club Brugge werd vooraf door de (Belgische) waarnemers als favoriet naar voren geschoven. Liggen de kaarten nu anders? "Ik vind het nog altijd 50-50. Er is niet veel veranderd bij Dinamo Kiev in vergelijking met vorig jaar."

   

  "Zij hebben wel een jaar langer aan de automatismen kunnen werken. Toen hebben we toch tot de laatste minuten moeten strijden om ons te kwalificeren", zegt Clement, die ondanks de coronagevallen opnieuw een evenwichtig duel verwacht.