12 dagen na het EK voetbal rolt de bal al in de Jupiler Pro League

  De Jupiler Pro League wordt in principe volgend seizoen met 16 clubs afgewerkt.

  De eerste speeldag van het seizoen 2021-2022 in de Jupiler Pro League wordt op vrijdag 23 juli op gang getrapt. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Pro League dinsdag beslist. Dat is dus vrij vroeg na het EK voetbal, dat op 11 juli zijn apotheose kent met de finale.

  Dit seizoen eindigt de Jupiler Pro League op 24 mei. Op 11 juni begint het EK voetbal over heel Europa en dat loopt tot 11 juli. Internationals die actief zijn in de JPL en de EK-finale moeten spelen, hebben volgend seizoen dus niet veel voorbereidingstijd met hun club.

   

  De openingsspeeldag van het seizoen 2021-2022 is vastgelegd op vrijdag 23 juli, waarbij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt afgewerkt op hetzelfde moment als de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio.

   

  In 1A gaat men in principe van start met 18 ploegen om te eindigen met 16 teams, al ligt er een voorstel op tafel om nog tot medio 2023 door te gaan met 18 clubs in de hoogste voetbalklasse.

  Meer tijd voor zomertransfers?

  De Pro League boog zich ook over de komende zomertransferperiode. Die zal nog steeds op 1 juli van start gaan, maar zou niet aflopen op 31 augustus. Net als de voorbije zomermercato overweegt de Pro League de clubs wat meer tijd te geven voor hun transfers. De einddatum die op tafel ligt is die van 22 september.