Ga naar de inhoud

Trainer Marco Rose ruilt Mönchengladbach volgend seizoen voor Dortmund

Marco Rose langs de lijn bij Borussia Mönchengladbach.

Trainer Marco Rose verlaat aan het einde van het seizoen Borussia Mönchengladbach.  De 44-jarige Duitser wordt volgend seizoen aangesteld als trainer van Borussia Dortmund.

Marco Rose heeft het bestuur van Borussia Mönchengladbach laten weten dat hij in de zomer vertrekt. Hij maakt gebruik van een clausule in zijn contract die het mogelijk maakt om na dit seizoen weg te gaan.

 

Rose is sinds de zomer van 2019 trainer van Borussia Mönchengladbach. Onder zijn leiding eindigde Gladbach als vierde in de Bundesliga en plaatste het zich voor de  Champions League. 

 

In de Champions League wist de Duitse ploeg zich te kwalificeren voor de knock-outfase in een moeilijke poule met Real Madrid en Inter. Volgende week ontvangt de club Manchester City in de 1/8e finales.  

 

Dortmund kent een eerder tegenvallend seizoen. De Zwitserse coach Lucien Favre moest midden december zijn koffers pakken bij de Borussen. Assistent Edin Terzic neemt tot het einde van het seizoen zijn functie over. 

 

Bij Dortmund wordt Rose trainer van Rode Duivels Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.