Football- en ijshockeyteam duimen voor tennisster Jessica Pegula

  Pegula's ouders zijn de bazen van NHL-team Buffalo Sabres en NFL-team Buffalo Bills.

  In de 1/8e finales van de Australian Open heeft de Amerikaanse speelster Jessica Pegula verrast met een zege tegen nummer 5 van de wereld Elina Svitolina. De familie van Pegula ademt sport. Haar ouders bezitten een NHL- en een NFL-team.

  Elina Svitolina draait al jaren mee aan de top van het vrouwentennis, maar een grandslamtoernooi heeft ze nog niet op haar naam kunnen schrijven. Dat zal haar dit jaar ook niet lukken op de Australian Open. De Oekraïense pupil van oud-speler Marcos Baghdatis verslikte zich in Jessica Pegula.

   

  De 26-jarige Amerikaanse, die lang geplaagd werd door blessures, hoefde niet onder te doen voor de nummer 5 van de wereld. Integendeel, met een flinke portie nettennis verschalkte ze de topspeelster.

   

  In de kwartfinales speelt Pegula een Amerikaans onderonsje. Haar goeie vriendin Jennifer Brady staat dan aan de andere kant van het net. Zij schakelde de Kroatische speelster Donna Vekic uit (6-1 en 7-5).

  Australian Open, 1/8e finales (v):

  Jessica Pegula (4)
  Elina Svitolina (238, crown5)
  6
  1
  4
  3
  2
  6
  6
  3
  3

  Elina Svitolina baalt als een stekker.

  De Bills en de Sabres supporteren mee

  Jessica Pegula zet op de Australian Open met voorsprong haar beste prestatie neer. Vorig jaar op de US Open won ze voor het eerst in haar carrière 2 wedstrijden, in Melbourne zit ze nu al aan 4 zeges.

   

  In haar thuisbasis Buffalo, een stad in de staat New York, kan ze op de steun rekenen van footballteam Buffalo Bills (NFL) en ijshockeyteam Buffalo Sabres (NHL). De twee sportteams zijn eigendom van haar ouders.

  lees/bekijk ook: