Appelmans over Mertens: "Ze wil het zó graag en voelt ook die verwachtingen"

  Elise Mertens is op de Australian Open niet verder geraakt dan de 1/8e finales, tot haar eigen ontgoocheling. "Ze moet haar allerbeste niveau halen om mee te kunnen met de toppers", zegt Sabine Appelmans.

  "Een 4e ronde is een mooie prestatie, maar Elise zal zelf op meer gehoopt hebben", zegt ex-prof en huidig tenniscommentator Sabine Appelmans over de match tegen Karolina Muchova.

   

  "Ze had net dat voorbereidingstoernooi gewonnen en dat zorgt niet alleen voor extra zelfvertrouwen, maar ook voor extra druk. Elise wil het zelf zó graag, ze werkt ontzettend hard, wil zó graag die top 10 binnen."

   

  "Ze voelt ook dat iedereen verwacht dat ze nog eens ver kan doorstoten. Ze haalde in Australië al eens de halve finales, maar toen was er geen druk. Ze is daarna vaak in de 4e ronde of kwartfinales gestrand. Net wanneer je denkt: nu kan ze dat stapje extra zetten, lukt het niet."

   

  "Maar ik verwacht wel dat ze dit jaar toch nog eens ver zal doorstoten. Ze heeft laten zien dat ze er klaar voor is. Alleen is het algemene niveau van het vrouwentennis zo hoog. Elise moet haar allerbeste niveau halen om met die toppers mee te kunnen. Als er dan, zoals vandaag, eens een slag niet goed lukt of je maakt wat te veel foutjes, dan wordt het moeilijk."

  "Dubbelspel is voor Mertens bijna even belangrijk als enkelspel"

  "Deze nederlaag is uiteraard geen schande. Muchova heeft alle kwaliteiten om de top 10 te halen. En al bij al speelt Elise een goed toernooi. Ze doet ook nog altijd mee in het dubbelspel."

   

  "Dat dubbelspel is voor Mertens heel belangrijk. Ze heeft de US Open al gewonnen met Sabalenka. Het is voor haar bijna even belangrijk als het enkelspel. Ik denk dat ze met niets minder tevreden zijn dan de winst."

  Sabine Appelmans