Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Mertens na uitschakeling: "Ik ben ontgoocheld, ik vond geen oplossingen"

 ma 15 februari 2021 12:14
Mertens
Elise Mertens kijkt wat beteuterd: "Ik had meer gewild."

Elise Mertens had zich veel meer van de tweede week van de Australian Open voorgesteld, maar Karolina Muchova bleek gewoon te sterk in de 1/8e finales. "Natuurlijk ben ik niet tevreden."

Elise Mertens was na haar toernooiwinst in Melbourne als een van de schaduwfavorieten aan de Australian Open begonnen. In de eerste week leek ze beetje bij beetje uit die schaduw te treden, tot Karolina Muchova het licht uitdeed.

 

"Ik ben helemaal niet gelukkig. De analyse van de match komt later nog, maar ik wist niet meteen wat ik beter kon doen. Mijn opslag kon beter, maar tactisch wist ik niet hoe ik het anders had moeten aanpakken. Ik vond gewoon geen oplossingen."

 

Mertens werd misschien niet gediend door de snelle 4-0-voorsprong, die Muchova wakkerschudde en haar misschien wat in slaap wiegde. "Nee, dat was het niet. Ik weet hoe snel het kan veranderen in tennis. Ik ben blijven vechten en het waren ook twee heel nipte sets. Zij speelde gewoon goed. Je weet dat het niveau van de tegenstander elke ronde hoger wordt."

 

Hoe blikt Mertens nu terug op de voorbije weken? "Ik heb mooie resultaten behaald, heb mooi tennis laten zien en heb toch die titel op zak. Maar ik had meer gewild. Ik speel morgen wel nog in het dubbelspel en normaal gezien volgende week nog in Adelaide."

Ik heb mooi tennis laten zien de voorbije weken, maar ik had meer gewild.

Elise Mertens

Mertens: "Moeilijk om te zeggen wat ik verkeerd heb gedaan"