Ga naar de inhoud

Stoelendans in Waasland-Beveren, teenslippers in de vrieskou en jawel, alweer Lamkel Zé

Heeft u het afgelopen weekend uw schaatsen nog eens aangetrokken en zag u niet veel van speeldag 26? Geen nood, zowel in Oostende, Waasland-Beveren als Charleroi werd niet gevoetbald. Enkele opvallende beelden willen we u toch niet onthouden. 

Stoelendans bij Waasland-Beveren

Zowel Waasland-Beveren, KV Oostende en Charleroi kregen hun veld afgelopen weekend niet speelklaar en kwamen dus niet in actie. Vooral Waasland-Beveren maakte geen al te beste indruk en haalde enkele oude stoelen van onder het stof ter ondersteuning van de zeilen. Tevergeefs. "Amateuristisch gepruts", aldus Peter Vandenbempt.

Fratsenman Lamkel Zé slaat weer toe

Een sterk Antwerp vergat zich tegen Standard te belonen met een driepunter. Man van de Match: Didier Lamkel Zé. Hij gaf een knappe assist, zag het winnende doelpunt afgekeurd, maar was ook opnieuw van de partij met zijn fratsen.

 

De Kameroener voelde een vinger in zijn oog en bleef 2 minuten liggen terwijl iedereen voortspeelde, kreeg geel voor een duik, miste een enorme kans en jawel, ook de broek van Mehdi Carcela trok hij (bijna) af.

Sowah heeft het koud op z'n teenslippers

En of het koud was afgelopen weekend, zo ook op de voetbalvelden. Dat ondervond OHL-speler Sowah, die zijn interview na de partij op z'n teenslippers gaf. "Ja, mijn voeten voelen heel koud aan. Ik wou nog sokken dragen, maar het is oké", waarna hij al lachend terug naar de kleedkamer huppelde.

Saves, saves en meer saves

Gelukkig werd er dit weekend ook gevoetbald en waren er ook sportieve hoogtepunten. Doelmannen Romo, Bostyn en Henkinet pakten alledrie uit met geweldige reddingen.

 

Bostyn hield Zulte Waregem overeind met een driedubbele redding, Romo had een knappe save in huis op de pas ingevallen Gano en ook Henkinet pakte uit met een geweldige redding. Maar de gekste redding kwam misschien wel van OHL-verdediger Ngawa...

De driedubbele save van Bostyn

De save van Romo

De redding van Henkinet

Knal: Ngawa "redt" met zijn gezicht