Joachim Gérard neemt revanche en bereikt finale Australian Open

  Joachim Gérard kan voor het eerst in zijn carrière een grandslamtoernooi winnen.

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-4) heeft zich vannacht voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Belgische Paralympiër van het Jaar klopte in een stevige wedstrijd de Brit Gordon Reid (ITF-7) in 3 sets: 4-6, 7-5 en 6-3.

  Joachim Gérard had nog een appeltje te schillen met Gordon Reid. Vorig jaar had de Brit hem uit de finale gehouden op het Australische grandslamtoernooi.

   

  Het overkwam Gérard geen tweede keer. De 32-jarige Brusselaar moest er wel flink voor knokken. De wedstrijd duurde maar liefst 2 uur en 50 minuten.

   

  In de finale treft Gérard met Alfie Hewett (ITF-3) weer een Brit. Hij schakelde in Melbourne de nummer 1 van de wereld Shingo Kunieda uit.

   

  Gérard bewees deze week in vorm te zijn door de Melbourne Open te winnen, een voorbereidingstoernooi op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Een van zijn tegenstanders heette... Alfie Hewett.

  Geen dubbelfinale

  Joachim Gérard stond ook opgesteld in de halve finales, maar die wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. Samen met de Australiër Ben Weekes verloor hij met 6-4 en 6-2 van de Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer.

  lees/bekijk ook: