Ten vroegste begin maart inhaaldatum voor Charleroi-Club Brugge

  Scheidsrechter Lothar D'Hondt laat Philippe Clement weten dat er niet gevoetbald kan worden.

  De kalendercommissie van de voetbalbond zal ten vroegste begin maart bekend kunnen maken wanneer de wedstrijd van gisteren tussen Charleroi en Club Brugge ingehaald wordt. Het drukke programma van de landskampioen geeft kalendermanager Nils Van Brantegem weinig opties.

  3 wedstrijden van de 26e speeldag in de hoogste voetbalklasse konden afgelopen weekend niet doorgaan wegens de ijzige velden. Waasland-Beveren - Eupen en Oostende - Genk worden woensdag gespeeld, maar een nieuwe datum voor Charleroi - Club Brugge is er nog niet.

   

  Reden daarvoor is de stampvolle agenda van de Bruggelingen, die ook nog in de Europa League (1/16e finales) en de Croky Cup (kwartfinales) actief zijn. Tot en met 2 maart zijn er daardoor geen mogelijkheden voor midweekvoetbal.

   

  Als blauw-zwart de kwartfinales van de Europa League bereikt en ook doorstoot in de beker tegen Standard, zit de voetbalkalender zelfs tot het einde van de reguliere competitie vol.

   

  Er rest dan nog één optie, namelijk een midweekwedstrijd tussen de slotspeeldag (16-18 april) en de bekerfinale (25 april). Eind maart kan niet, dan moeten de clubs hun spelers vrijgeven voor de nationale selecties. 

  Het programma van Club Brugge:

  • 18/02 - Europa League: Dinamo Kiev - Cluib Brugge
  • 22/02 - competitie: Club Brugge - OH Leuven
  • 25/02 - Europa League: Club Brugge - Dinamo Kiev
  • 28/02 - competitie:  AA Gent - Club Brugge 

  • 03/03 - beker: Standard - Club Brugge
  • 06/03 - competitie:  Club Brugge - Zulte Waregem
  • 20/03 - competitie:  Club Brugge - Antwerp
   
  • 03/04 - competitie: KV Kortrijk - Club Brugge
  • 10/04 - competitie: Anderlecht - Club Brugge
  • 17/04 - competitie: Club Brugge - Moeskroen

  lees/bekijk ook:

  VIDEO: Scheidsrechter keurt veld af in Charleroi