Het geheimrecept achter 40-jarige Deschacht: "Hij is heel maniakaal"

  Deschacht is volgens Dury nog altijd op en top prof.

  Olivier Deschacht blaast vandaag 40 kaarsjes uit. Een gezegende leeftijd voor een profvoetballer. Wat is zijn geheim? "Hij wil altijd trainen en spelen", zegt zijn coach Francky Dury.

  "Deschacht wil alles weten over de looplijnen van zijn tegenstander"

  Francky Dury heeft al luidop gezegd dat hij de 40-jarige Deschacht graag nog een jaartje langer onder zijn hoede wil hebben.

   

  De coach van Zulte Waregem blijft onder de indruk van de gedrevenheid van zijn linksback.

   

  "Als voetballer is Olivier Deschacht altijd al een topprof geweest. Hij speelt
  zelden een mindere wedstrijd en hij heeft zich altijd verzorgd."

   

  "In het begin moest ik het allemaal nog wat uitzoeken. Hoe benader je hem het best? Laat je hem na een zware match beter een dagje rusten? Neen, hij wilde altijd trainen en spelen."

   

  "Super geconcentreerd is hij. Als het donderdag is, denkt Oli alleen nog maar aan de match. Een grapje moet je dan niet meer maken: hij wil gewoon alles weten over de looplijnen van zijn tegenstander. Oli eet voetbal."

  Zelfs als er niet gevoetbald wordt, wil Deschacht zich meten in tennis of padel

  Francky Dury, coach Zulte Waregem

  "Het is een beetje typisch: dat maniakale moet je hebben om zo lang top te zijn", gaat Dury voort. "Bij Zulte Waregem zagen we dat ook bij Leye en bij De fauw."

   

  "Zelfs als er niet gevoetbald wordt, wil Deschacht zich meten in tennis of padel. Daar heb ik ongelooflijk veel respect voor."

   

  Dury heeft respect voor het parcours van Deschacht. "Toen hij 32 was, heeft Anderlecht een heel elftal aan linksbacks of linksvoetige centrale verdedigers
  gekocht. Maar Oli heeft ze allemaal overleefd."