Van Kerkhoven is na meer dan jaar weer Red Flame: "Toch wat zenuwen"

  Ella Van Kerkhoven speelt in de Belgische competitie bij Gent.

  Ella Van Kerkhoven is na meer dan een jaar blessureleed weer lid van de Red Flames. De speelster van Gent zit in de selectie voor de oefenmatchen tegen Nederland en Duitsland. De EK-kwalificatie dwong ze dus niet mee af op het veld. "Het team heeft de campagne geweldig goed afgesloten. Applaus daarvoor."

  "Het is een eer om weer bij de nationale ploeg te mogen zijn", vertelde de 27-jarige Van Kerkhoven in het nationaal oefencentrum in Tubeke. "Ik voelde de zenuwen toch wel een beetje om terug te keren, de eerste training op dit niveau is altijd een uitdaging."

   

  Zelf speelde ze haar laatste interland in oktober 2019 in Roemenië.  Sindsdien plaatsten de Flames zich voor het EK, na een 4-0 zege in december tegen concurrent Zwitserland. "Het frustreerde me niet echt dat ik niet op het veld stond toen we het EK-ticket grepen. Natuurlijk wil je dan bij de ploeg horen, maar het was echt een teamambitie om ons te plaatsen voor het EK. Mijn ploeggenotes hebben de kwalificaties heel sterk afgesloten, applaus daarvoor."   

   

  Op donderdag nemen de Red Flames het op tegen Nederland. De oefeninterland vindt plaats in het Koning Boudewijnstadion en niet in het stadion van Oud-Heverlee Leuven, de gebruikelijke thuisbasis van de Flames. De beslissing drong zich op vanwege de slechte staat van het veld aan Den Dreef.   

   

  "Het zal indrukwekkend zijn om in het Koning Boudewijnstadion te voetballen. Ik had nooit gedacht dat we daar met de Flames zouden spelen. Maar het is ook een beetje dubbel voor mij. Op de Heizel spelen is mooi, maar Den Dreef voelt als thuis", vervolgde de ex-speelster van OHL.   

   

  Van Kerkhoven voetbalt na een buitenlands avontuur bij Inter sinds het najaar weer in België bij AA Gent. "Ik hou er een dubbel gevoel aan over. Op voetbalgebied was het een geweldige ervaring. Inter is een echte profclub, je moet er alleen aan voetbal denken. Langs de andere kant viel ik snel geblesseerd uit en nadien laaide het coronavirus op en viel het seizoen een beetje in het water."

  Het zal indrukwekkend zijn om in het Koning Boudewijnstadion te voetballen. Maar het is ook een beetje dubbel voor mij want Den Dreef voelt als thuis