Deschacht: "Dacht dat we gingen degraderen en nu spreken jullie over POI, ongelooflijk"

  Deschacht beleeft opnieuw mooie tijden bij Essevee.

  Olivier Deschacht heeft zijn 40e verjaardag ingezet aan de tafel van Extra Time. De verdediger van Essevee sprak er onder andere over de ommezwaai die de club dit seizoen gemaakt heeft. "Een trainerswissel is niet altijd de juiste keuze", zei hij.

  Voor zijn moment van de week wou Olivier Deschacht graag een bloemetje gooien naar zijn doelman Louis Bostyn. "Het is tijd om onze keeper eens in de kijker te zetten. Het feit dat we nu bijna mogen zeggen dat we gered zijn, is mede dankzij hem."

   

  "Hij doet het echt goed als vervanger van Sammy Bossut. We hebben nu twee fantastische keepers. Hij is een goeie vriend van mij en een toffe gast, maar vooral een goede keeper."

   

  "Iedereen dacht in het begin van het seizoen dat we zouden degraderen en dat het zelfs niet spannend zou zijn. Nu hebben we 37 punten en zijn we bijna gered."

   

  Dacht Deschacht zelf ook aan de degradatie? "Absoluut. Ik had echt twijfels, het liep echt niet. We wonnen niet, we slikten veel goals en we creëerden geen kansen. Maar plots kwam er een klik met die winst op Cercle. En nu spelen we los en vrij."

  "Heb nog teruggedacht aan Lokeren. Een trainerswissel is niet altijd goed"

  In de vraagjes vooraf gaf Deschacht al aan dat hij niet meer denkt aan Play-off I. “Je moet realistisch blijven. We moeten nu nog tegen Anderlecht, Club,

  Standard en AA Gent. We gaan ervoor, maar ik ken mijn ploegje. We geven altijd kansen weg, maar we creëren er ook. Zulte Waregem is een leuke ploeg om naar te kijken, maar ik ben altijd realistisch.”

   

  Toen het zo slecht ging, heeft Deschacht nog wel eens gedacht aan zijn tijd bij Lokeren. "Ik heb daar veel uit geleerd. Dat trainerswissels niet altijd goed zijn, bijvoorbeeld. In dat jaar heb ik 4 trainers gehad. Als we gewoon waren blijven werken met Peter Maes, hadden we het misschien wel gered."

   

  "Telkens was er iemand nieuw en dan had de T2 ruzie met T1, of dan had de keeperstrainer ook ruzie met de T1, dan was er weer ruzie in de medische staf, ... Ik kan er een boek over schrijven."

   

  "Ik ben blij dat het bestuur het vertrouwen behield in Dury. Een trainerswissel is niet altijd de goede keuze en dit is het bewijs. Ik krijg hier een vraag over Play-off I, dat is ongelooflijk eigenlijk.”

  "Eigenlijk had ik beslist om te stoppen, maar toen kwam die fantastische maand"

  Deschacht heeft zijn voetbalgeluk dus opnieuw gevonden. Franky Van der Elst had een analyse bij van zijn vorige match en zijn seizoen. “Het is anders voetballen dan bij Anderlecht. Er is minder spanning en meer rust. Je hebt meer lef."

   

  Raes: "Als mensen die filmpjes zien gaan er aanbiedingen komen." Dechacht: "Ik ben een vrije speler op het einde van het seizoen.”

   

  Gaat Deschacht op zijn 40e nog door? “Ik weet het niet. Veel mensen stellen me de vraag, maar ik moet het antwoord schuldig blijven. In december had ik eigenlijk beslist dat ik zou stoppen, maar dan kwam die ongelooflijke maand waarin alles lukte. We wonnen alles en ik gaf assists en scoorde. De trainer probeerde me na elke match te overtuigen om niet te stoppen. Ik twijfel."

   

  "Ik train alles mee. Daar geloof ik heilig in. Als je wil spelen tegen spitsen van 21, moet je ook trainen als iemand van 21."