Ga naar de inhoud

Eerste zege voor Jumbo-Visma: Bennett verovert na 10 jaar nationale titel

 zo 14 februari 2021 10:21
George Bennett op het podium met Mark Stewart (2e) en Michael Torckler (3e).
George Bennett op het podium met Mark Stewart (2e) en Michael Torckler (3e).

Op zijn 30e heeft George Bennett (Jumbo-Visma) zich voor het eerst tot Nieuw-Zeelands kampioen op de weg gekroond. "Dit is heel speciaal", reageert de ploegmaat van Wout van Aert.

George Bennett sprong op 8 km van de finish weg uit een kopgroep en had uiteindelijk bijna 2 minuten voorsprong op de eerste achtervolgers. 

 

"Ik besef het eerlijk gezegd nog niet. Een week geleden schreef ik mezelf nog af. Maar de goede tijdrit van vrijdag, waarin ik 2e werd, gaf me echt een opkikker", reageerde Bennett na afloop. 

 

"Ik probeer deze titel al 10 jaar te bemachtigen. Ik heb deze trui altijd al willen winnen. Daarom is het zo bijzonder dat ik die nu het hele jaar zal kunnen dragen in de WorldTour."

 

"Ik ben trots dat ik met deze trui Nieuw-Zeeland kan vertegenwoordigen in Europa. Dat is heel speciaal."

 

Voor Jumbo-Visma is het de 1e zege van het seizoen. Het team is niet van de partij in de Europese voorbereidingskoersen. De UAE Tour (dat over een week begint) is de eerste afspraak voor de Nederlandse formatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.