Nizzolo sprint het snelst in Almeria, Meeus en Hodeg komen zwaar ten val

  Er stond in de eindsprint geen maat op Giacomo Nizzolo.

  De Clasica de Almeria was een kolfje naar de hand van Europees kampioen Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos). De Spaanse eendagskoers werd in een chaotische slotfase opgeschrikt door enkele valpartijen.

  Een sprintersfestival is de Clasica de Almeria al jaren. Maar door een paar zware valpartijen was het veld wat onthoofd.

  Onze landgenoot Jordi Meeus en vooral Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) waren de grootste slachtoffers. Ook Garcia Cortina raakte betrokken in het gewoel.

   

  Toen ook Cavendish met pech te kampen had, zette Deceuninck-Quick Step alle ballen op Florian Sénéchal.

   

  De Fransman werd uitstekend gelanceerd door Bert Van Lerberghe. Maar tegen de vliegensvlugge benen van Giacomo Nizzolo was niemand opgewassen.

   

  Sénéchal moest vrede nemen met de dichtste ereplaats. De Est Martin Laas (Bora-Hansgrohe) vervolledigde het podium. Op de 5e plek vinden we met Timothy Dupont de eerste landgenoot terug in de daguitslag.

  Geen al te grote letsels bij Meeus en Hodeg

  Het medische bulletin oogt vrij mild voor de slachtoffers van de valpartijen. 

   

  "De blessures van Jordi Meeus vallen mee", meldt Bora-Hansgrohe. "Hj heeft een diepe snijwonde aan zijn hand, maar hij kon finishen zonder ernstige blessures. Morgen kan hij gewoon weer fietsen."

   

  Ook Alvaro Hodeg heeft een wonde aan zijn hand en kampt met meerdere kneuzingen. De Colombiaan zou geen breuken hebben opgelopen, maar zijn toestand wordt verder in de gaten gehouden.

  Bekijk hoe Nizzolo naar de zege knalt

  Uitslag Clasica de Almeria (1.Pro)
  1. Giacomo Nizzolo (Ita) 183,3 km in 4u18'44"
  2. Florian Sénéchal (Fra) zelfde tijd
  3. Martin Laas (Est)  
  4. Jon Aberasturi (Spa)  
  5. Timothy Dupont  
  6. Danny van Poppel (Ned)  
  7. Gabriel Cullaigh (GBr)  
  8. Edward Theuns  
  9. Marc Sarreau (Fra)  
  10. Damiano Cima (Ita)