Belgische delegatie voor EK atletiek indoor groeit: ook Carmoy en Somers halen limiet

  Thomas Carmoy (archief)

  Michael Somers en Thomas Carmoy mogen zich opmaken voor het EK atletiek indoor in Torun, Polen. Ze voldeden op een meeting in Luxemburg aan de limiet: Somers op de 1.500m, Carmoy in het hoogspringen.

  Michael Somers heeft voor een verrassende prestatie gezorgd in Kirchberg. Hij verpulverde zijn persoonlijk record op de 1.500 meter en plaatste zich met  3'40"61 voor het EK in zaal in Torun (Polen).

   

  Somers had eigenlijk zijn zinnen gezet op de Gentse IFAM-meeting van zaterdag. Hij stond er oorspronkelijk ook op de deelnemerslijst, maar werd door het kabinet van Vlaams Minister van Sport Ben Weyts van de startlijst gehaald omdat hij niet aan de strenge criteria voor deelname voldeed. 

   

  Zijn uitspatje naar Luxemburg pakte dus goed uit. Er zijn met Oussama Lonneux, Stijn Baeten, Michael Somers en Robin Hendrix nu vier Belgen die al onder de limiet doken op de 1.500 meter, terwijl er maar drie plaatsjes zijn. Hendrix valt als traagste af, maar is ook geplaatst voor de 3.000 meter en valt dus niet uit de Belgische EK-selectie.

  Ook hoogspringer Thomas Carmoy heeft EK-ticket beet

  Op dezelfde meeting in Luxemburg heeft ook Thomas Carmoy zijn EK-ticket behaald. De hoogspringer verbeterde zijn persoonlijk record door over 2,28 meter te springen, die hoogte is ook de limiet voor het EK indoor.

   

  Voor vandaag stond het persoonlijke record van Carmoy op 2,24 meter, dat verbeterde hij dus met 4 centimeter. Hij probeerde het nadien nog op 2m30, maar dat was te hoog gegrepen. Hij won wel de wedstrijd en raapte daardoor bijzonder veel punten voor de olympische ranking.

  Drie Belgen konden niet voldoen aan de limiet voor het EK indoor in Polen (5 tot en met 7 maart). Op de 800 meter bleef Renée Eykens niet ver boven de EK-limiet, die op 2'03"22 staat. Ze finishte als derde in 2'03"61. 

   

  Bij de mannen was Aurèle Vandeputte vijfde in 1'48"56, terwijl voor het EK 1'47"59 nodig is. Op de 1.500 meter tot slot was Lindsey De Grande zevende in 4'15"44, voor het EK heeft ze 4'11"83 nodig.